İşletmecilerin DEDEKTÖR ŞİKÂYETİ

İşletmecilerin DEDEKTÖR ŞİKÂYETİ

Kafe işletmecisi Serdar Gürleyik,  Sigara yasağına yönelik ihlallerin tek tuşla bildirilebileceği "Yeşil Dedektör" uygulamasını desteklerini; ancak bu uygulamanın suistimale de açık olduğunu söyledi. 

Sigara yasağına yönelik ihlallerin tek tuşla bildirilebileceği "Yeşil Dedektör" uygulaması 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü, ülke genelinde Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay'ın ortak projesi ile aktif hale getirilmişti. 

KÖTÜ KULLANIMA MÜSAİT
Bu uygulamayla ilgili Etlik'te bir kafe işletmecisi olan Serdar Gürleyik ile görüştük. Yaklaşık 30 kişiye istihdam sağladığını söyleyen kafe işletmecisi Gürleyik, kapalı mekanlarda sigara içiminin kolaylıkla ihbar edilebildiği uygulamayı desteklediklerini; ancak uygulamanın kötü kullanıma da çok müsait olduğunu savundu.

Gürleyik, "Canı sıkılan bir vatandaş da sigara içilmeyen bir mekanda bile bu şikayetleri bildirebiliyor! Bunun için bir önlem alınması gerekiyor. O mekanda sigara içildiğine dair fotoğraf çekilip Yeşil Dedektör uygulaması üzerinde gönderilmesi dahilinde işlem yapılması daha uygun olacaktır. Diğer türlü yalan yanlış ihbarlar olacaktır" dedi.

DÜZENLEMELERİ DESTEKLİYORUZ; ANCAK...
Sigara düzenlemesinin her mekanda olması gerektiğini kaydeden Gürleyik, mekanlarda bu tedbirleri alırken sigara içen kişilere karşı da bir düzenlemenin getirilmesi gerektiğini istedi. Bazı müşterilerin mekan içinde bulunan açık alanlarda illaki sigara içmek istediğini söyleyen Gürleyik, "Biz işletmeciler olarak sigara düzenlemesinin olmasını; ancak 'illa sigara içeceğim' diyen kişilerin de buradan bir şekilde hizmet alabilmesini istiyoruz.

Sigara için ya da içmeyen vatandaşlar için ayrı bölümler oluşturmaya hazırız. Sonuç itibari mekanlara sigara içen, içmeyen, içilmesinden nefret eden insanlar gibi birçok tarzda insan geliyor " diye konuştu.  

CİDDİ SIKINTILAR YAŞAYABİLİRİZ!
Yetkili kurumlar tarafından bu konuda yeni bir ruhsat işleminin yapılabileceğini dile getiren Gürleyik, yeni düzenlemelere hazır olduklarını belirtti. Gürleyik, bu alanların oluşturulmadığı ve bu denetim olduğu taktirde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirdi. 

İŞLETMECİLERİN GÖRÜŞÜ DE ALINMALI
Gürleyik son olarak şunları söyledi: "Bizim 60 tane masamız var. Biz sigara içmeyenlere masalarımızın yarısını ayırabiliriz. Bizim istediğimiz, müşterimiz yerinden kalmadan açık havada sigarasını içsin. Sigara içen müşterilerimizin de hizmet hakkı olduğunu düşünüyoruz. Kapalı alanlarda zaten içilmiyor. Kriterlerin net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Devletimizin bu düzenlemesine tamam diyoruz; ancak bu düzenlemenin işletmecilerin de kale alınarak yapılmasını istiyoruz. Bizim görüşümüzün alınmasını da bekliyoruz." 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.