İsmail Kartal İstifa mı Etti? İsmail Kartal Kimdir?

İsmail Kartal İstifa mı Etti? İsmail Kartal Kimdir?

İsmail Kartal İstifa mı Etti? İsmail Kartal Kimdir? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

İsmail Kartal İstifa mı Etti? İsmail Kartal Kimdir? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

İsmail Kartal İstifa mı Etti?

Fenerbahçe, Avrupa'da aldığı kötü sonuçların ardından Sivasspor maçından da beraberlikle ayrılınca taraftarlar takıma büyük eleştiriler yöneltti. Ardı ardına gelen başarısız sonuçların sorumlusu olarak İsmail Kartal'ı gören sarı-lacivertli taraftarlar, tecrübeli teknik direktörün sezon sonunda istifa etmesini talep ediyor. Fenerbahçe taraftarları, sezon sonunda İsmail Kartal'ın takımdan ayrılması gerektiği görüşünde birleşirken, tecrübeli hocanın istifasını bekliyor.

İsmail Kartal Kimdir?

İsmail Kartal, 25 Mayıs 1961'de İstanbul'un Anadolukavağı ilçesinde doğmuştur. Futbol kariyerine Sarıyer'de başladı ve ardından Gaziantepspor'a transfer oldu. Fenerbahçe'ye geçiş yaptığı 1983 yılına kadar 2 yıl boyunca Gaziantepspor forması giydi. Sarı-lacivertli ekipte 10 yıl boyunca önemli bir kariyer geçiren Kartal, Fenerbahçe'nin önemli oyuncularından biri haline geldi. 235 maçta forma giydiği dönemde dokuzu penaltıdan olmak üzere toplam 15 gol atmıştır. Denizlispor ve Adanaspor'da da oynadıktan sonra futbolculuğu bıraktı.

Teknik direktörlük kariyerine 1998-1999 sezonunda Fenerbahçe'de Joachim Löw'ün yardımcısı olarak başladı. İlk baş antrenörlük görevini 2000 yılında Kardemir Karabükspor'da üstlendi. 2004 yılında Sivasspor'u Süper Lig'e çıkaran Kartal, ardından çeşitli takımlarda teknik direktörlük yaptı. Fenerbahçe'de 4 yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra 2014-2015 sezonunda teknik direktör olarak görevlendirildi. Görevinden ayrıldıktan sonra Eskişehirspor ile anlaştı ve daha sonra birçok farklı takımı çalıştırdı.

Fenerbahçe'de 2021-2022 sezonunda kısa bir süre görev yaptıktan sonra ayrılan Kartal, 2023-2024 sezonunda tekrar Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevine getirildi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.