İsrail 32 ülkeye seslendi! "İran'a yaptırım uygulayın"

İsrail 32 ülkeye seslendi! "İran'a yaptırım uygulayın"

İsrail, uluslararası alanda 32 ülkeye İran'a yaptırım çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanı Israel Katz, "İslam Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü olarak tanımlanmalı" dedi.

İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısının ardından bölgedeki gerilim devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bugün 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıkladı.

"İRAN DURDURULMALIDIR"

İran'ın çok geç olmadan durdurulması gerektiğini söyleyen Katz, “İran'ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran'ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim" şeklinde konuştu. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı artan gerilimle ilgili yaptığı konuşmada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

BÖLGESEL İSTİKRAR ÇAĞRISI

Yapılan ikili konuşmada, iki bakanın İran'ın gerçekleştirdiği saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldığı ve ABD tarafının İsrail'den İran'a karşı saldırı düzenlememesi çağrısında bulunduğu aktarıldı. Görüşmede, Austin'in “ABD'nin İsrail'in savunmasına yönelik kararlı desteğini yinelediği ve bölgesel istikrara yönelik stratejik hedefini bir kez daha vurguladığı” aktarıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.