İsrail ablukası altındaki Gazze’de açlık can almaya devam ediyor: Son 24 saatte 5 kişi daha hayatını kaybetti
İsrail’in uyguladığı abluka ve saldırılar nedeniyle kıtlıkla mücadele eden Gazze’de, açlık yüzünden ölenlerin sayısı 217’ye ulaştı. Son 24 saatte 2’si çocuk olmak üzere 5 Filistinli yaşamını yitirdi.
Gazze Şeridi’nde İsrail’in ablukası ve saldırıları sonucu yaşanan insani kriz derinleşiyor. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle 5 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında 2 çocuk da bulunuyor. Böylece açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 217’ye yükseldi.
Nüfusu yaklaşık 2,3 milyon olan Gazze’de temel gıda, su, ilaç ve hijyen malzemeleri büyük oranda tükenmiş durumda. İsrail ordusunun abluka ve saldırıları sebebiyle yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edildi. Bu kişiler, derme çatma çadırlarda, kalabalık ve sağlıksız koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.
AÇLIK VE SUSUZLUK SİLAH OLARAK KULLANILIYOR İDDİASI
Yerel ve uluslararası kurumlar, İsrail’in açlık ve susuzluğu “silah olarak kullandığını” belirtirken, sivillere yönelik bombardımanlar ve altyapı tahribatı bölgedeki insani felaketi derinleştiriyor.
Gazze’de sağlık hizmetleri aksarken, bulaşıcı hastalıklar yayılıyor ve çocuklar başta olmak üzere savunmasız kesimler yaşam mücadelesinde giderek daha fazla zorlukla karşılaşıyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.