İsrail bayramda da durmadı: 274 sivil katledildi

İsrail bayramda da durmadı: 274 sivil katledildi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bin 686’ya yükselirken yaralı sayısı ise 76 bin 309’a çıktı. İsrail'in uyguladığı soykırım bayramda da devam etti. 274 sivil katledildiği öğrenildi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden saldırılarına bayram gününde de durmadı. Yapılan saldırıda, masum sivillerin yanı sıra basın mensupları da hedef alındı. Öte yandan ABD'den, İsrail'in aralarında TRT ekibinin de bulunduğu basın saldırısı sonrası, "onlara zarar verenlerin hesap vermesi için baskı yapmaya devam edeceğiz" açıklaması geldi.

ABD'DEN İSRAİL'E BASKI

İsrail'in Gazze'deki saldırıları uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor. Masum sivillerin ve basın mensuplarının hedef alınması, İsrail'in bu saldırılarını daha da tartışmalı hale getiriyor. Masum sivillere yönelik çok sayıda katliam gerçekleştiren İsrail, Nusayrat Kampı'na yönelik saldırısında basın mensuplarını da hedef aldı. ABD, basın saldırısı sonrası İsrail'e baskıyı sürdüreceklerini ifade etti.

BAYRAMDA 274 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İsrail'in saldırıları devam ederken, bölgedeki durum giderek daha da kötüleşiyor. Sivil kayıplar artarken, insani yardıma erişim de zorlaşıyor. Bir an önce barışçıl bir çözüm bulunması ve şiddetin sona erdirilmesi, bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak için hayati önem taşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail ordusunun hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda, Ramazan Bayramı'nda 3 günde çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 274 Filistinli öldürüldü, 221 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanlığı, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

ABD'DEN BASIN KATLİAMINA TEPKİ

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, Gazze'de aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu gazetecilere yönelik saldırısına ilişkin sorusu üzerine; bu konuda çok net olduklarını, İsrail'in daha fazlasını yapması gerektiğini kaydetti.

"Bu çatışma zaten gazeteciler üzerinde yıkıcı bir etki meydana getirdi; gazetecilerin korunması ve onlara zarar verenlerin hesap vermesi için baskı yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanan sözcü, gazetecilerin ve ailelerinin kayıplarının hayal bile edilemeyeceğini belirterek başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.