İsrail kökenli içeceklere boykot: Müşteri alternatife yöneliyor

İsrail kökenli içeceklere boykot: Müşteri alternatife yöneliyor

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, yiyecek içecek sektöründe boykot kampanyalarının işletmelerin yarısında uygulandığını belirterek, “Gelen müşteri gazlı içecek satılmadığını öğrendiğinde, demirhindi şerbeti ve ayran gibi alternatif ürünlere yöneliyor” dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı saldırılara destek olan ve İsrail’e yardım gönderen firmalara boykot ve protesto Türk restoran ve turizmcilerinde de uygulanıyor. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, birçok restoran ve lokanta sahibinin Gazze’deki saldırıların ardından kendi isteğiyle söz konusu gazlı içecekleri satmama kararı aldığını belirterek, “Şu anda benim gözlemim, restoran ve lokantaların yarısı boykot ürünlerinden olan gazlı içecekleri satmıyor. Bu durum işletmelerin cirosunu olumsuz etkilemedi. Gelen müşteri gazlı içecek satılmadığını öğrendiğinde, demirhindi şerbeti ve ayran gibi alternatif ürünlere yöneliyor" dedi.

alisveris.jpg

MÜŞTERİLER SAYGI GÖSTERİYOR

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Şu anda benim gözlemim, restoran ve lokantaların yarısı boykot ürünlerinden olan gazlı içecekleri satmıyor. Bu durum işletmelerin cirosunu olumsuz etkilemedi. Gelen müşteri gazlı içecek satılmadığını öğrendiğinde, demirhindi şerbeti ve ayran gibi alternatif ürünlere yöneliyor. Müşterilerin çoğunluğu işletmenin gazlı içecek satmama kararına saygı gösteriyor” dedi.

asdadasda.jpg

GELENEKSEL LEZZETLER TERCİH EDİLMELİ

Ramazan Bingöl, 7 Ekim öncesine göre yeme içme sektöründe gazlı içecek satışının yüzde 20 düştüğünü belirterek, “Bu oranı marketler, lokantalar ve otelleri dahil ederek söylüyorum. Restoran ve lokantalarda gazlı içecek satışları yüzde 50'den fazla azaldı. Ben boykot bilincinin canlı tutulması gerektiğini düşünüyorum. Boykotun sürekli ve geçerli olabilmesinin tek yolu var, muadilini ve daha iyisini yapacaksın.

aaaaasdas.jpg

Benim restoranımda müşterilerimin yüzde 70-80'i demirhindi şerbeti içiyor. Gazlı içecek yok ama muadili var, diyorum. Boykot meselesinde özellikle gazlı içeceklere alternatif olacak, çok da lezzetli olan geleneksel içeceklerimiz var. Şerbet, ayran ve Türk kahvesi gibi lezzetlerimizi daha fazla tanıtmalı daha fazla tercih edilir yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.