İsrail sivilleri göç etmeye zorluyor

İsrail sivilleri göç etmeye zorluyor

Filistinli siviller, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan bazı bölgelerden göç etmeye zorlanıyor. İsrail ordusunun tehditleri zorunlu göçe neden olurken, bölgenin güvenli olmadığı bahanesini öne sürüyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kayıpları artarken, İsrail daha önce "güvenli yer olduğunu" iddia ettiği bölgelerden de sivilleri göçe zorlamaya devam ediyor.

ORDU SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan Arapça yaptığı açıklamada, "sözde" güvenli olarak duyurdukları Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan El-Mahatta, El-Ketibe, Hamed, Es-Satr, Beni Süheyl ve Man bölgelerinde yaşayan Filistinli sivillerden evlerini terk etmelerini istedi.

Adraee paylaşımında, İsrail saldırılarının yeni aşamasına hazırlık olarak Gazze Şeridi'nin "bloklara" bölünüp "tahliye bölgeleri" şeklinde adlandırıldığı yerlerin bir haritasını yayımladı.

TEHCİR OLARAK YORUMLANIYOR

a1.jpg

Levant Çalışmaları Araştırma Asistanı Recep Teke, İsrail’in Gazelileri göçe zorlama politikasını şu şekilde değerlendiriyor: “İsrailli yetkililer aksini iddia etse de sahada yaşanan gelişmeler Tel Aviv’in Filistinlilere yönelik zorunlu göç politikası uyguladığını gösteriyor. Ancak İsrail’in bu politikası Mısır ve Ürdün’ün ulusal güvenlik ve siyasi istikrarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu iki ülke İsrail’in tehcir politikasına karşı itirazlarını sert bir biçimde dile getirdi. Uluslararası kamuoyunun da İsrail’e yönelik baskılarının gittikçe arttığı görülüyor. Tüm bunlara rağmen İsrail’in zorunlu göç konusunda ısrarcı olması küresel sonuçları olan bölgesel bir krize sebebiyet verecek”

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.