İsrail’de sular durulmuyor: Netanyahu karşıtı vatandaşlar büyük miting için hazır

İsrail’de sular durulmuyor: Netanyahu karşıtı vatandaşlar büyük miting için hazır

İsrail’de polisin hükümet karşıtı gruba atlı polisler ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından ülkede olaylar büyüdü. İsrail’de vatandaşlar bir hafta boyunca Tel Aviv'de ve ülke çapında gösteri yapmaya hazırlanıyor.

İsrail’de hükümet karşıtı gruplar ile Başbakan Netanyahu arasında sular durulmuyor. Polisin muhalif protestoculara atlı polisler ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından ülkede olaylar büyüdü. İsrail’de vatandaşlar bir hafta boyunca Tel Aviv'de ve ülke çapında gösteri yapmaya hazırlanıyor.

3.jpg

Rehinelerin aileleri ve arkadaşları çarşamba sabahı Kibbutz Re'im'den Kudüs'e "Rehineleri kurtarmak için birleşiyoruz" pankartı altında dört günlük bir yürüyüşe çıktı.

Cuma günü savaş kabinesi temsilcisi Benny Gantz'ın da aralarına katıldığı aileler, yürüyüşe devam etti. Organizatörler gün boyunca yürüyüşe 10 bin kişinin katıldığını söyledi. Geçit töreninin Kudüs'e ulaşmasıyla kalabalığın artması bekleniyor.

4.jpg

SİVİLLER ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

Rehine aileleri sevdikleri için zamanın daraldığını söylüyor. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın altı hafta süreyle durdurulmasına ilişkin pazartesi gününe kadar bir anlaşma beklediğini ancak işlerin yolunda gitmediğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu perşembe akşamı Hamas'ı suçlayarak bir anlaşmaya varılabileceğine dair kötümser olduğunu söyledi. Potansiyel 40 günlük ateşkesin ayrıntılarını belirlemek üzere bu hafta Katar'da heyetleri bulunan İsrail ve Hamas anlaşamadı. Arabulucular henüz bir ilerleme kaydedilmediğini kaydetti. Netanyahu barış anlaşmasını reddederken Filistinli siviller katledilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.