İsrail'den kısıtlamaya ilk tepki: "Türkiye'ye yaptırım kararı"

İsrail'den kısıtlamaya ilk tepki: "Türkiye'ye yaptırım kararı"

Türkiye'nin İsrail'e ihraç edilen ürünlere kısıtlama getirmesine, İsrail'den ilk yorum geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "Türkiye'ye yaptırım uygulanması talimatını verdim"dedi.

Türkiye'nin İsrail'e ihraç edilen 54 ürünlere kısıtlama getirmesi üzerine İsrail'den ilk tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "Amerikan Kongresi'ndeki dostlarımıza boykot yasalarının ihlallerinin incelenmesi ve Türkiye'ye yaptırım uygulanması talimatını verdim." dedi.

İSRAİL'E KARŞI TÜRKİYE'DEN HAMLE

İsrail, Gazze'de çocuk, kadın ve yaşlı demeden saldırılarını sürdürüyor. Adeta bir soykırım yapan İsrail'e karşı Türkiye'den yeni hamle geldi. Adeta bir soykırım yapan İsrail'e karşı Türkiye'den yeni hamle geldi. Ticaret Bakanlığı, 54 ürünün İsrail'e ihracatının kısıtlandığını açıkladı. Bakanlık, Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar kısıtlamanın devam edeceğini duyurdu.

İSRAİL'DEN İLK YORUM

Türkiye'nin kararlaştırdığı bu karar dünyada yankı uyandırırken İsrail'den de ilk tepki geldi. Türkiye'nin İsrail ile ticaret anlaşmalarını tek taraflı olarak ihlal ettiğini söyleyen İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İsrail'in de Türkiye'den gelen ürünlere yönelik kendi ticari kısıtlamalarını hazırlayacağını söyledi. Katz ayrıca "Amerikan Kongresi'ndeki dostlarımıza da boykot yasalarının ihlallerinin incelenmesi ve Türkiye'ye yaptırım uygulanması talimatını verdim." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.