İsrail’in hastane saldırısına ünlü isimlerden tepki yağdı

İsrail’in hastane saldırısına ünlü isimlerden tepki yağdı

17 Ekim akşamı İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı can kaybının 500 olduğunu duyurdu. Yaşanan bu insanlık suçunun ardından ünlülerden tepkiler ardı ardına geldi.

17 Ekim akşamı İsrail’in Gazze’ye yönelik hastane saldırısı tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Bir kez daha sivilleri hedef alan İsrail tepkilerin odağı oldu. İlk tespitlere göre 500 kişinin öldüğü duyuruldu. İsrail yine masum sivilleri hedef aldı. İnsanlık dramına neden olan saldırıda birçok kadın, çocuk ve yaşlı yaşamını kaybetti.

Yaşanan bu acı olaya Türkiye’den de büyük tepkiler geldi. Ünlülerden tepkiler ardı ardına geldi. Sanat camiasının tanınan isimlerinden Hadise, Oğuzhan Uğur, Alişan tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden gösterdi.

Tüm dünyanın tanıklık ettiği insanlık dramının ardından Pınar Deniz, “Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?" sözleri ile tepkisini gösterdi.

pinardeniz-001.jpg

Fahriye Evcen yaptığı paylaşımda “Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

fahriyeevcen.jpg

Oğuzhan Uğur, “İsrail hastane bombaladı! Yine dünyanın gözü önünde suç işledi. Savaş suçu falan değil bu, savaşın kuralı, savaşçının onuru olur. Bu düpedüz terördür.” diyerek saldırı anına ilişkin bombalama videosunu paylaştı.

İşte ünlü isimlerin yaptığı o paylaşımlar:

Hadise

hadise.jpg

Alişan

alisan.jpg

Demet Akalın

demetakalin.jpg

Prof. Dr. Özgür Demirtaş

ozgurdemirtas.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.