İsrailli gazeteci Yuval Abraham: Kendi halkımdan ölüm tehditleri alıyorum

İsrailli gazeteci Yuval Abraham: Kendi halkımdan ölüm tehditleri alıyorum

İsrailli gazeteci Yuval Abraham, yerleşimci şiddeti ve Filistinlilerin Batı Şeria'daki köylerden sürülmesiyle ilgili belgeseliyle Berlinale Uluslararası Film Festivali'nde iki büyük ödül kazandıktan sonra ölüm tehditleri aldığını söyledi.

İsrailli gazeteci Yuval Abraham, Filistinli arkadaşı ile birlikte yönettiği 'Başka Yer Yok' belgeseliyle iki büyük ödül kazandıktan sonra İsrail’in gündemine oturdu.

Abraham, İsrail'in topraklarını askeri bölge olarak kullandığı köylerden oluşan Masafer Yatta hakkında bir belgesele imza attı. Yirmi yıl süren hukuki aşamanın ardından Yüksek Mahkeme, İsrail'in toprak hakkına sahip olduğuna ve bölgede yaşayan yaklaşık 2 bin Filistinlinin ülkeyi terk etmeye zorlanabileceğine karar vermişti. Karara uluslararası kuruluşlardan tepki yağmıştı.

3.jpg

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Filistin-Norveç ortak yapımı olan belgesel, İsrail'in bölgedeki evleri yıkış aşamasına odaklanıyor. “Başka Ülke Yok” adlı belgesel, Berlinale'nin en iyi belgesel ödülünü ve 24 bin izleyicinin oylarıyla belirlenen Panorama İzleyici Ödülü'nü kazandı.

Abraham kabul konuşmasında İsrail'in Batı Şeria yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Abraham, “Artık karşınızdayız, ben ve Basel aynı yaştayız. Ben İsrailliyim; Basel Filistinlidir. İki gün içinde eşit olmadığımız bir ülkeye geri döneceğiz. Ben sivil hukuka göre yaşıyorum, Basel ise askeri hukuka tabi. Birbirimizden 30 dakika uzakta yaşıyoruz ama benim oy kullanma hakkım var. Basel'in oy hakkı yok. Bu topraklarda istediğim yere gitmekte özgürüm. Basel, milyonlarca Filistinli gibi işgal altındaki Batı Şeria'da kilitli durumda" diye konuştu.

Abraham pazar gecesi yaptığı sosyal medya paylaşımında ölüm tehditleri aldığını söyledi ve ekledi: "Her sözümün arkasındayım"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.