İstanbul’da acıkan onlarca martı çöp kamyonuna akın etti

İstanbul’da acıkan onlarca martı çöp kamyonuna akın etti

İstanbul’da acıkan onlarca martı üzerine balık artıkları atılan çöp kamyonuna akın etti. Temizlik görevlileri bir yandan çöp topladı bir yandan martıları besledi. O anlar kameraya yansıdı.

Acıkan onlarca martı Rasimpaşa Mahallesi'nde bir çöp kamyonuna akın etti. Bu sırada çevredeki depodan çöpe bırakılan balık atıklarını toplayan temizlik işçileri, balıkları martıların yemesi için aracın üzerine bıraktı. Onlarca martı temizlik aracının üzerine atılan balık atıklarından yemek için birbirlerine girdi. O anlar çöp aracının arkasından gelen bir vatandaş tarafından kaydedildi.

"MEMNUNUZ BU DURUMDAN"

Çevredeki vatandaşlar martıların oluşturduğu bu manzaranın sık sık yaşandığını söyledi. Emlakçı Güven Ağaoğlu, "Güzel bir şey. Sonuçta çöpe atılan balıklar ziyan olmamış oluyor. Martılar da nasibi yemiş oluyor, güzel bir görüntü. Çöp aracının üzerinde martıları görüyoruz ara ara. Denk geliyor bazen. Memnunuz bu durumdan" ifadelerini kullandı.

111111.jpg

"NE KADAR MARTI VARSA SOKAĞA HÜCUM EDİYORLAR"

Mahallede bulunan bir otelde çalışan Türker Aktaş, "Hemen hemen her gün çöp alışında görüyoruz. Martılar balığın kokusunu ya da görüntüsünü alıp, sahilde ne kadar martı varsa sokağa hücum ediyorlar. Çöp aracını ana yola kadar takip ediyorlar. Daha önce buradaki balıkçı arkadaşımız balık artıklarını sahilde martılara veriyordu. Artık yoruldu herhalde, çöpe atıyor" diye konuştu.
İş yeri çalışanı Yakup Genç, "Biz de sahile götürüyorduk, martılara veriyorduk. Çöpe atılınca direk martılar geliyor. Onlar da kamyonun üzerine atarak besliyorlar" ifadelerini aktardı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.