İstanbul'da havai fişek, meşale ve patlayıcı madde satışı yasaklandı

İstanbul'da havai fişek, meşale ve patlayıcı madde satışı yasaklandı

İstanbul Valiliği, yaz mevsiminde orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla, şehir genelinde havai fişek, işaret fişeği, meşale ve diğer patlayıcı ile yanıcı maddelerin satışı ve kullanımını 29 Temmuz – 28 Ekim 2025 tarihleri arasında yasakladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yaz mevsiminin etkisiyle ülke genelinde orman yangınlarında artış yaşanması sebebiyle, ormanlık alanlara girişleri 23 Haziran - 15 Ekim tarihleri arasında yasaklamıştık. Bu tedbire ek olarak, İstanbul'da havai fişek, işaret fişeği, meşale ve benzeri patlayıcı-yanıcı maddelerin satışı ve kullanımı da yasaklanmıştır" denildi.

Açıklamada, yasağın uygulanması için emniyet, jandarma ve ilgili kolluk kuvvetlerinin denetimlerini aralıksız sürdüreceği, yasağa uymayan işletme ve şahıslar hakkında ise yasal işlem yapılacağı bildirildi.Özellikle yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı alınan bu önlemin, İstanbul’un çevresindeki ormanlık alanların korunması açısından önemli olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.