İstatistikler yayınlandı: Bedelli askerliğe güç yetmiyor!

İstatistikler yayınlandı: Bedelli askerliğe güç yetmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, bedelli askerlik konusunda yapılan değerlendirmelerde gençlerin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Veriler göre gençlerin parası bedelli askerliğe yetmiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, bedelli askerlik konusunda yapılan değerlendirmelerde gençlerin karşı karşıya kaldığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Kanko'nun aktardığı verilere göre, 2023 yılının kasım ayında 528 bin 149 yoklama kaçağı ve 53 bin 888 bakaya durumunda genç bulunmasına rağmen, kanun değişikliğinin ardından yalnızca 28 bin 786 kişi bedelli askerlikten faydalandı.

1-002.jpg

ÜCRETLER YÜKSEK

Kanko'nun açıklamalarına göre istatistikler gençlerin bedelli askerlik hizmetinden yararlanmasını engelleyen ekonomik güçlükleri gözler önüne serdi. Kanko, "Yoklama kaçağı durumuna düşen her 11 gençten sadece bir tanesi bedelli askerlikten faydalanıyor. Bu durum mevcut politikaların gençlerin askerlikle ilgili sorunlarına adil ve erişilebilir çözümler üretmede yetersiz kaldığını göstermektedir" şeklinde konuştu.

Bedelli askerlik ücretlerine de değinen Kanko, 2024 yılı için öngörülen artış oranlarının ekonomik kriz koşullarında gençler için sürdürülebilir olmadığını belirtti. Memur maaş zammı oranlarına endeksli olarak belirlenen bedelli askerlik ücretlerinin, gençlerin bu hizmetten yararlanmasını daha da zorlaştıracağını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.