İşte Alper Gezeravcı'nın ISS'deki ilk sözleri

İşte Alper Gezeravcı'nın ISS'deki ilk sözleri

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya seslendi. Gezeravcı'nın ilk sözleri "İstikbal göklerdedir" oldu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yolculuğunu tamamladı.

Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya seslendi. Gezeravcı'nın ilk sözleri "Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize ve buraya adım atmamıza sağlayan devletimize şükranlarımızı sunuyorum. İstikbal Göklerdedir" oldu.

Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) ayak basan ilk Türk astronot olarak tarihe geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.