İşte seçimin en karlı partileri: Katkılarından çok vekil kazandılar

İşte seçimin en karlı partileri: Katkılarından çok vekil kazandılar

CHP yüzde 25’te kalırken, listelerinden seçime giren Deva, Gelecek, Saadet ve DP hiçbir katkı sunmadan çok sayıda vekil çıkardılar. Seçim stratejisi çöken CHP’de kriz kapıda.

14 mayıs 2023 seçimleri sonuçlarıyla en büyük hüsranı CHP yaşadı. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamazken, milletvekilliğinde aday gösterdiği 4 partiden neredeyse sıfır katkı aldı. Seçimin en karlı partileri Deva, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti oldu.

CHP’nin oy oranının yüzde 25’te kalması, listelerinden seçime giren Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’nin hiçbir katkı sunamadıkları şeklinde yorumlandı. Buna rağmen bu 4 parti CHP’lilerin oylarıyla çok sayıda vekil çıkararak, seçimin en karlıları oldu.

Seçim stratejisi tutmayan CHP’de kriz kapıda.

Deva, Gelecek, SP ve Demokrat Parti’den çok sayıda adayı seçilebilecek yerlerden aday gösteren CHP’de “Bu 4 parti bize oy getirmediği gibi, bizim seçmenimizin oylarıyla çok sayıda vekil çıkardılar” özeleştirileri yapılıyor.

37 VEKİL ÇIKARDILAR

CHP listelerinde yer alan Deva partisinden 15 aday, Gelecek Partisi’nden 10 aday, Saadet’ten 9 aday, Demokrat Parti’den 3 aday milletvekili seçildi.

CHP'nin aldığı yüzde 25'lik oyun çok büyük ölçüde kendi oyu olduğu değerlendiriliyor. Deva, Gelecek, Saadet ve DP'nin sundukları katkının yüzde 1'in bile altında kaldığı ifade ediliyor. Buna rağmen çıkardıkları vekil sayıları hayli yüksek olarak yorumlanıyor.

Yeniden Refah Partisi yüzde 2.82 oy oranı ile 5 vekil çıkarabilmişti.

Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.