"İstesem kalbine saplardım" demişti: Cezası belli oldu

"İstesem kalbine saplardım" demişti: Cezası belli oldu

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde 35 yaşındaki eski eşi Elif Gedik'i bıçaklayarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan 36 yaşındaki Halil Karabıyık, indirim uygulanmadan 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde eski karısını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık, indirim uygulanmaksızın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "öldürmeye teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından tutuklanan sanık Halil Karabıyık, müşteki Elif Gedik ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Sanık avukatı Mehmet Altın, bıçakla yaralanmaya ilişkin adli tıp raporunun yeniden alınması, Elif Gedik ve olaydan bir gün önce Gedik'in yanında olduğu öne sürülen kişinin telefon kayıtlarının incelenmesi talebini yineledi.

Esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, sanığın eski eşe karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Altın da sanığın öldürme kastı olmadığını savunarak tahliyesini talep etti.

Müşteki avukatı Enzer Özer ise savcılığın mütalaasına katıldıklarını söyleyerek, sanığın eski eşe karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunun en üstünden ceza alması talebinde bulundu.

"İSTESEM KALBİNE SAPLARDIM"

Tutuklu sanık Halil Karabıyık, 4 aydır kendisini tam olarak savunamadığını belirterek, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Benim niyetim kötü olsa müştekiye bunu yapardım. Kaç kişi olursa olsun öldürebilirdim. İstesem kalbine saplardım. 1 santim bıçak yarasıyla insan ölmez. Ben bıçağı demir tarafından tuttum. Eski eşimin yanına kızım için konuşmaya gittim. Kızımı almaya gittim. Konuşmak isterken bana hakaret ettiği için böyle bir eylem gerçekleştirdim. Pişmanım böyle olmasını istemezdim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan indirim uygulanmaksızın 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Karabıyık önceki ifadesinde de şunları söylemişti:

"Öldürme gibi bir niyetim olsaydı bıçağı belden aşağıya bacaklarına doğru sallamazdım; boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm. Ama niyetim öyle değildi. Bacaklarına zarar vermek istedim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.