İSTEYENE İÇKİ İSTEYENE KURBAN

İSTEYENE İÇKİ İSTEYENE KURBAN

Mağazalarında içki satan Çağdaş Marketler, kurban kampanyası başlattı. Bu durumun çelişki oluşturduğu ile ilgili sorumuza firma yetkilisinden ilginç bir cevap geldi: “İsteyen içki alır isteyen kurban…”

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Kurban Bayramı yaklaşıyor ve bir çok firma kurban ile ilgili kampanyalar başlattı. Bu firmalardan Çağdaş Marketler Zinciri de 575 liraya kurban sloganıyla billboardlarda yerini aldı. Dini bir vecibe olan kurbanın içki satan bir markette ticari kampanya aracı olması kamuoyunda şüphelere neden oldu. Konuyla ilgili olarak Çağdaş Marketler Zinciri’nden Serap isimli yetkili ilginç bir değerlendirmede bulundu. Sözü edilen yetkili, “Biz bir marketiz, isteyen içki alır, isteyen de kurban alır” ifadelerini kullandı.
İSTEYENE CD GÖNDERİLECEK
Sözü edilen marketin kurban kampanyasıyla ilgili sorularımızı Serap isimli bir yetkili cevapladı. Kurban vekâletlerinin Çağdaş Marketler Zinciri’nin şubelerinde doldurulan formlar aracılığı ile alındığını söyleyen firma yetkilisi, isteyen müşterilere de kurban kesim anının görüntülerinin bulunduğu CD’lerin gönderileceğini dile getirdi.
EN AZ 16 KG ET VERİLECEK
Firma yetkilisi ayrıca kesilen kurbanlardan 16 kg’dan az et çıkmayacağını, fazla çıkarsa da müşteriye verileceğini kaydetti. İçki satan bir marketin kurban kampanyasında bulunmasının çelişki oluşturduğu ile ilgili sorumuza ise firma yetkilisi, “Biz bir marketiz, isteyen buradan kurban alır, isteyen de içki alır, bu sizi ilgilendirmez ifadelerini kullandı.
FORM İLE VEKÂLET OLMAZ
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz âlimler form doldurarak vekâlet verilemeyeceğini ifade ederken bu şekilde kesilen kurbanların kabul olmayacağını kaydetti. CD ile kurban kesim anının görüntülerinin kurban sahibine verilmesinin de bu durumu değiştirmeyeceği yönünde görüş bildiren âlimler, kurban kesiminde vekâlet alanın ve verenin birbirini tanımasının yanında vekâletin sözlü olarak verilmesi ayrıca kesilen hayvanın belli olması gerektiğini ifade ettiler.
HARAMA HASSASİYETİ OLMAYANIN…
Gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulunan âlimler, içki satılan yerlerden kurban almanın uygun olmayacağını söylerken, bunu “harama hassasiyeti olmayan bir kimsenin vacibe hassasiyetinin olması beklenemez” ifadeleriyle açıkladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.