İyi Hizmet İçin Önerilerinizi Önemsiyoruz

İyi Hizmet İçin Önerilerinizi Önemsiyoruz

Keçiören Estergon Kalesi’nde düzenlenen ‘Kadın Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri 3’üncü İstişare Toplantısı’nda daha iyi hizmet için görüş alışverişinde bulunuldu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıya Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, Keçiören Belediyesi’nin kadın Meclis Üyeleri ve STK’ların kadın temsilcileri katıldı. Toplantıda hem belediyenin hem de STK’ların yaptığı hizmetler anlatılırken, daha iyi hizmetlerin yapılabilmesi için görüş ve öneriler dile getirildi.

ÖNERİLERİ DİKKATLE TAKİP EDECEĞİZ

STK’ların kadın temsilcilerini Keçiören’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Programı bayan Meclis Üyelerimiz gerçekleştirdi. STK’larımızın içerisinde yer alan kadınlarımızla bir istişare toplantısı yapmak üzere bir araya geldik. Kadına fırsat verildiği zaman birçok başarıya imza atar. Bugün birbirlerini tanımayan STK temsilcilerimiz de birbirlerini tanımış olacaklar” dedi. STK’ların belediyenin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Başkan Ak, “Sizlerden beklentim şudur. Birlikte gerçekleştirdiğimiz birçok projemiz oldu. Sizlerin belediyemizin çalışmalarını nasıl gördüğünüz, bizlere neler önermek istediğinizi öğrenmek istiyoruz. Daha iyi hizmet için çıkacak önerileri dikkatle takip edeceğiz” diye konuştu. Başkan Ak, Türkiye’nin gönül coğrafyası içerisinde yer alan bütün ülkelerle güçlü ilişkileri olduğuna dikkat çekerek, “Keçiören’de yapılacak hizmetler bütün kardeşlerimizi yakından ilgilendiriyor. Önde ve öncü belediyeyiz. STK temsilcilerimizin birçoğu da önde ve öncü. Hep birlikte yüzümüzü güldürecek çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” mesajını verdi.

KADINLARIN SİYASETTE SAYISI ARTMALI

Siyasi partilerin de gönüllük esasına dayanan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol; “Kadın olarak bizlere düşen görevler çok fazla. Bizler anne olarak çocuk yetiştiriyoruz. Çocuklar iyi yetişirse, toplum sağlıklı olur, sağlıklı nesiller sağlıklı toplumları oluşturur. Kadınların dernek, vakıf, siyasette daha etkin olmasını ve sayılarının giderek artmasını hedefliyoruz. Kadınlar erkeklerden farklı olarak ince noktaları daha iyi görürler, hassastırlar, bu da büyük avantaj sağlar. Kadınları bir araya getiren Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak’a vakıf, dernek ve STK’lara verdiği destekten ötürü de çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan kadın STK temsilcileri ise, kadın sorunlarına ve STK’lara verdiği destek için Mustafa Ak’a teşekkür ederken, “Çok faydalı bir istişare toplantısı oldu. Birbirimize karşılıklı olarak bilgi ve tecrübelerimizi aktardık. Bu toplantı daha güzel hizmetler gerçekleştirmemize vesile olacak” görüşlerini dile getirdiler.

STK’LARA EĞİTİM VERİYORUZ

Kadın Sivil Toplum Kuruluşları önerileri sonrası açıklama yapan Mustafa Ak,

“STK’ların bir platform üzerinde bir araya getirilmesiyle ilgili bir öneri vardı. Bununla alakalı ayrıca bizim bir akademimiz var Sivil Toplum Akademisi adı altında biz STK’lara eğitim veriyoruz. Yani onların yapabilecekleri projelerde hangi faaliyetlerle ve internet alt yapılarıyla alakalı bazı destekler veriyoruz. Bu kuruluşlarımız destek almak isterse bu akademiden biz destek veririz. Kullanabileceğimiz fikirler çıkıyor burada ben bunun için değerli buluyorum bu toplantıyı. Özellikle internet ve sosyal medyanın tehlikesini hepimiz biliyoruz ve farkındayız, bununla alakada merkezlerimizde ve aynı zamanda aile eğitim merkezimizde internetle alakalı kurslar veriyoruz. Bununla alakalı uyarıcı seminerler düzenliyoruz, burada ailelerin çocuklarını takip etmeleri çok önemli. Aslında takip edildiklerini fark etmeyerek farklı şekilde yaklaşmamız gerekiyor çocuklara, o zaman daha fazla uzaklaşabiliyorlar. Annelerin babaların çocuklarını çok serbest bırakmaması lazım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.