İYİ Parti'de istifalar peş peşe geldi

İYİ Parti'de istifalar peş peşe geldi

Yerel seçimlerde umduğunu bulamayan İYİ Parti'de istifalar peş peşe gelmeye başladı. 2 yönetici, partiden istifa ettiklerini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine kendi adaylarıyla giren İYİ Parti, sandıkta beklediğini bulamadı. İl bazında yalnızca Nevşehir'i kazanan İYİ Parti'nin oyları 1 senede yüzde 9,9'dan 3,76'ya düştü.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, sonuçların ardından herhangi bir açıklama yapmadan Genel merkezden ayrıldı. İYİ partiden yapılan açıklamada, kapsamlı değerlendirmenin bugün yapılacağı bildirildi.

Sonuçlar tartışmaları ve istifaları da beraberinde getirdi. İYİ partinin Ekonomi Politikları Başkanı Bilge Yılmaz, Akşener’i istifaya çağırarak, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, "Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok." dedi.

İYİ Parti Genel İdare kurulu üyesi İrem Yaman da sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Yaman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Büyük bir şevk ve heyecan ile siyasete başladığım İyi Parti'de, ortak aday konusu başta olmak üzere çeşitli konularda fikir ayrılığı yaşamaktaysam da, her zaman eleştirinin dışarıdan değil, içeriden yapılmasının faydasına inandım. Bugün alınan seçim sonuçları, tabanına kulaklarını tıkayan İyi Parti açısından malumun ilanıdır. Seçim sonuçları için ülkem adına çok mutluyum. Sn. Genel Başkanıma emekleri ve beraber yürüdüğüm yol için çok teşekkür ediyor, an itibarı ile gerek İyi Parti, gerekse GİK'ten istifa ettiğimi kıymetli kamuoyuyla paylaşıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.