İYİ Parti'de olağanüstü kurultay yapılacak

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay yapılacak

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde büyük bir oy kaybı yaşayan İYİ Parti, olağanüstü kurultay çalışmalarına haftaya başlayacak.

Türkiye'de 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi geride kaldı. Sandık başına giden vatandaşlar yeni yerel yönetimleri belirledi. Seçimde hezeyan yaşayan İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener'e tepki gecikmedi.

Seçimden Türkiye genelinde yüzde 3,77'lik oy alan Parti, düşük sonuçlar sebebiyle olağanüstü kurultay kararı alındı.

Partisinin üst düzey yöneticilerinden gelen istifa çağrılarına karşın kurultay kararı alan Meral Akşener'in, parti yönetimiyle bir araya geleceği bildirildi.

Akşener'in, seçimde çıkan sonuçları Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleriyle istişare etmesi bekleniyor. Bu süreçte partisinin milletvekilleriyle de görüş alışverişinde bulunması öngörülüyor.

60 GÜN İÇİNDE YAPILMASI GEREKİYOR

Genel Başkan Meral Akşener, toplantıların ardından olağanüstü kurultay için harekete geçecek. Kurultay takviminin gelecek hafta başlayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan parti tüzüğüne göre, Genel Başkan'ın kurultay çağrısı yapmasının ve takvimin başlatılmasının ardından olağanüstü kurultayın 60 gün içerisinde yapılmış olması gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.