İyi Parti’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı en net açıklama

İyi Parti’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı en net açıklama

İyi Parti’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğu herkesin bildiği sır olmaktan çıktı. İyi Parti’den en net açıklama bugün geldi. Genel Başkan Yardımcısı “Kemal Bey’e sokakta itiraz var. Bunu görmezden gelemeyiz” dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? İyi Parti kimilerinin söylediği gibi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ikna oldu mu yoksa başka bazı çevrelerin ileri sürdüğü gibi Kemal Bey ismi gelirse bunu veto mu edecek?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun istekli oluşu karşısında İyi Parti'nin gönülsüzlüğü hep tartışılıyordu. İyi Parti’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğu herkesin bildiği sır olmaktan çıktı. İyi Parti’den en net açıklama bugün geldi. Genel Başkan Yardımcısı “Kemal Bey’e sokakta itiraz var. Bunu görmezden gelemeyiz” dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuşan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAZANACAK ADAY DİYORUZ

Cihan Paçacı şunları söyledi: "Biz başından itibaren 'kazanacak aday' diyoruz. Zaten herkes bu tanımda mutabık olacaktır. Öncelikle ben Tayyip Bey’in kaybedeceği kanaatindeyim.”

SOKAKTA İTİRAZ VAR

Paçacı, "Madem Tayyip Bey kaybedecek o zaman bundan kim aday olsa kazanacak sonucu çıkar, kazanacak aday vurgusu anlamını yitirmez mi?" sorusu üzerine de, şöyle konuştu:

"Doğru bir soru ancak burada nüanslar var. Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var.”

KILIÇDAROĞLU İSMİ MASAYA GELİRSE İYİ PARTİ NE YAPACAK?

Peki Akşener ve İyi Parti Kılıçdaroğlu'nun adaylık talebi masaya gelirse ne yapacak? Cihan Paçacı, bu konuda ise "Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.