İzmir Türkiye’de ilk 10’da: Veriler açıklandı, mülteci nüfusu korkuttu!

İzmir Türkiye’de ilk 10’da: Veriler açıklandı, mülteci nüfusu korkuttu!

İzmir Türkiye'nin önemli bir sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Ülke genelindeki geçici koruma kapsamındaki mülteci sayısı 3 milyon 237 bin 585 olduğu belirtilirken, İzmir 120 bini aşan mülteciyle iller arasında 8. sırada yer alıyor.

İzmir Türkiye'nin önemli bir sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yaparak dikkat çekiyor. Ülke genelindeki geçici koruma kapsamındaki mülteci sayısının 30 Kasım 2023 itibariyle 3 milyon 237 bin 585 olduğu belirtilirken, İzmir 127 bin 437 mülteciyle en yüksek mülteci nüfusuna sahip iller arasında 8. sırada yer alıyor.

1-002.jpg

21 MİLYON İDDİASI

Mülteci verilerinin açıklanmasının ardından akıllara Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı açıklamalar geldi. Özdağ yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı sayısının 2040 yılında 21 milyona ulaşacağını öne sürdü. Özdağ Fethiye'deki bir otelde gençlerle bir araya gelerek, ülkeye son 11 yılda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın geldiğini ifade etti.

2-002.jpg

YÜKSEK DOĞUM ORANI

Özdağ, "Biz bu sığınmacıları Kabil’e, vatanlarına geri yollayacağız. Ülkemize daha önceden gelenler de doğumlarla hızla artıyor. Bir Suriyelinin ortalama doğumu, 5.3’e kadar yükseldi. 5 milyon kayıtlı, 2 milyon Suriyeli ise kayıtsız şekilde ülkemizdeler. 2040 yılında Suriyeli sayısı 21 milyon olacak. Böyle bir sayıyla ülkeyi korumamız mümkün olmaz" ifadelerini kullandı.

Özdağ ayrıca gençlere sandığa gitmeleri gerektiğini belirterek, "Zafer Partisi'nin arkasındaki tüm destek, Türk gençliğidir. Bizim için 'Z' kuşağı yok, bizim için Atatürk'ün söylediği Türk gençliği var" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.