İzmir'de 2026 hazırlıkları için 76 bina aynı anda yıkıldı

İzmir'de 2026 hazırlıkları için 76 bina aynı anda yıkıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2026 yılında gerçekleştirilecek olan Botanik EXPO alanı için 76 binanın yıkımı gerçekleşti.

İzmir’in yerel internet haber sitelerinden Yenigün Gazetesi’nden Serhat Sincar’ın aktardığı habere göre; Tunç Soyer'in öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, kamulaştırılan 76 binanın yıkımı tamamlandı. Söz konusu haberde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “50 futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 400 dekarlık alan, doğayla uyum içinde yeşil bir cennete dönüşecek” sözleri de aktarıldı.

BOTANİK EXPO 2026 YEŞİLİN KALBİ OLACAK

İzmir’de başlayan ve 2026 yılı için yapılan hazırlıklarla birlikte İzmir’de sosyal donatı ve yeşil alanların artırılması amaçlanıyor. Söz konusu haberde konuyla ilgili olarak Başkan Tunç Soyer’in “EXPO 2026, şehrimizin yıllardır beklediği bu dönüşümle kent ekonomisine devasa bir katkı sunacak” ifadelerine yer verildi.

yikim-2.jpg

“20 BİNANIN YIKIMI SÜRÜYOR”

Yenigün Gazetesi’ne konuşan ve yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Şantiye Şube Müdürü Nihat Kurtar, gerçekleştirilen yıkım çalışmalarıyla ilgili olarak “76 binanın güvenli bir şekilde yıkımını tamamladık. Kamulaştırılan 20 binanın yıkımını şu an yürütüyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.