İzmir’de 6 yıl önce yanan ormanlık alan yeniden yeşerdi

İzmir’de 6 yıl önce yanan ormanlık alan yeniden yeşerdi

Karabağlar’da 2019 yılında çıkan yangında zarar gören ormanlık alana dikilen milyonlarca fidan büyüyerek 2 metreye ulaştı. Çalışmalarla bölge tekrar doğal görünüm kazandı.

Kentte 18 Ağustos 2019'da Karabağlar'da başlayıp Menderes ile Seferihisar ilçelerine kadar ilerleyen yangın, 4 bin hektar ormana zarar vererek bölgeye adeta kara bir leke bıraktı. Orman Genel Müdürlüğü, İzmir'de meydana gelen en büyük yangıları arasında gösterilen bu afette kül olan ve zarar gören toplam 6 bin 627 hektarı yeşillendirmek için çalışma başlattı.

Yanan ağaçların kesilerek sahadan çıkarılmasının ardından orman mühendisleri bölge için proje hazırlayarak sürüm ve teraslama işlemlerini gerçekleştirdi. Bölgedeki 1792 hektarlık alana doğal gençleştirme çalışması uygulanarak 18 ton tohum serpildi. Bu çalışmaya dahil olarak 4 bin 835 hektar alanda, 6 milyon 650 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Çalışmaların ardından çoğunluğu kızılçam olmak üzere ladin, lavanta, zakkum, erguvan ve selvi türündeki fidanlar, geçen zamanın ardından canlanmaya başladı. Yaklaşık 6 yıl boyunca çapalama ve ot alma işlemlerinin yapılmasıyla fidanlar yer yer 2 metreye kadar ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.