İzmir'de 600 işçi zehirlendi: Kimseden çıt yok!

İzmir'de 600 işçi zehirlendi: Kimseden çıt yok!

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde bir fabrikada yaklaşık 600 işçinin etkilendiği zehirlendiğini açıkladı.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, ilçede faaliyet gösteren bir fabrikada geçtiğimiz günlerde yaşanan ve yaklaşık 600 işçinin etkilendiği toplu zehirlenme olayıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Yılmaz açıklamasında, ‘’Geçtiğimiz hafta Kemalpaşa’mızda faaliyet gösteren bir fabrikada yaklaşık 600 işçi kardeşimizin, yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere kaldırılması, ilçemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Öncelikle tüm emekçi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, tedavi görenlere acil şifalar diliyoruz. Bu vahim olayın ilk anından itibaren, sorumlular tarafından yürütülecek soruşturmaları dikkatle takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Ancak, geçen bir haftalık süreçte yaşanan bazı gelişmeler bizlerde ciddi şüpheler uyandırmış, konunun oldu-bittiye getirilerek bir an önce kapatılmak istenmesi, bu açıklamayı yapma zaruretini doğurmuştur” dedi.

“Yaşanan suskunluk dikkat çekicidir!’’

İlçede herkesin sessizliğe gömüldüğünü belirten Yılmaz, ‘’18 Temmuz’da meydana gelen olayda, yaklaşık 600 işçi benzer belirtilerle hastanelere başvurduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştır. İlk günlerde çevre hastanelerin acil servislerini kilitleyecek boyuta ulaşan bu olay karşısında; yetkililerin, siyasetçilerin ve yerel ve ulusal basının sessiz kalması son derece düşündürücüdür. Kısıtlı sayıda basın kuruluşu tarafından gündeme getirilen haberlerin bazılarının daha sonra bu platformlardan kaldırılması da ayrıca dikkat çekicidir” dedi.

Yılmaz: yemek firması sahibi AKP il başkan yardımcısı

Ahmet Yılmaz suskunluğun nedenini öğrenmek istediklerini belirtirken kamuoyunun merak ettiği soruları sıraladı.
Yılmaz konuşmasında, ‘’Şimdi açıkça soruyoruz;
Bu sessizlik, olayın üzerinin örtülmek istenmesi ve yapılan haberlerin yayından kaldırılması; yemek firmasının sahibinin AKP İl Başkan Yardımcısı olması nedeniyle midir?

-Yoksa ilgili fabrikanın İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusunun AKP İlçe Başkanı olması sebebiyle midir?

Eğer başka bir gerekçe varsa, kamuoyunu özellikle bu olaydan doğrudan etkilenmiş işçi kardeşlerimizi ve ailelerini açıkça bilgilendirmenizi bekliyoruz. Zira oluşan bu "ölüm sessizliği" ortamı, doğruluğu teyit edilmemiş pek çok bilginin yayılmasına zemin hazırlamaktadır. Dedi.

Konuşmasında iddiaları sıralayan Ahmet Yılmaz, “Nedir bu iddialar?”

-Bir gün önceden kalan yemeklerin, başka bir yemekle karıştırılarak işçilere yeniden servis edildiği.

-Olay sonrası alınan numunelerin değiştirildiği. İddia edilmekte dedi.

“Toplu zehirlenme içme suyundan kaynaklı ise yemek firmasının sözleşmesi neden fesh edildi ?’’

İddiaları çelişkilerle desteklendiğini belirten Başkan Yılmaz, ‘’Toplu zehirlenme olayının gıda dan değil de şebeke suyundan kaynaklandığı şeklinde söylemler duymaktayız. Peki hal böyleyse ilgili yemek firmasının sözleşmesi olaydan hemen sonra neden fesh edilmiştir ? Tüm bu iddialar, Kemalpaşa kamuoyunda konuşulmakta ve ne yazık ki hiçbir yetkili bu bilgi kirliliğini giderecek net açıklamayı yapmamaktadır” dedi.

Yılmaz: Denetimden uzak insan hayatını hiçe sayan anlayışın sonucu
Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ede Başkan Ahmet Yılmaz, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzülerek belirtmek isteriz ki, yaşananlar yalnızca bir "gıda güvenliği" sorunu değildir. Bu, siyasi himaye ile korunan, denetimden uzak taşeron sisteminin insan hayatını hiçe sayan sonuçlarından biridir. Yemek firmasının sahibinin AKP İl Başkan Yardımcısı olması, bu skandalı sıradan bir ihmal olmaktan çıkarıp, vicdanları derinden yaralayan bir siyasi sorumluluğa dönüştürmektedir. CHP Kemalpaşa İlçe Örgütü olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı; ihmali olan herkesin ve bu ihmallere göz yumanların yargı önünde hesap vermesi için tüm demokratik ve hukuki yolları kullanacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. İşçilerin sağlığı ve onuru, hiçbir siyasi çıkarın önünde değildir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.