İzmir'de coşku patlaması: Ot festivali başladı

İzmir'de coşku patlaması: Ot festivali başladı

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı.

Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde "öze dönüş" sloganı ve "şevketi bostan" temasıyla dün başlayan festival kapsamında Atatürk Bulvarı'nda kortej yürüyüşü yapıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Müzik ve dans eşliğindeki yürüyüşe katılan çok sayıda kişi otların bulunduğu stantları ziyaret etti, yöreye özgü otlar ve yemekleri denedi.
Festival için ilçeye günübirlik ya da birkaç günlük ziyaret planlayanlar, Alaçatı sokaklarını gezdi.

"KATILIMCILARIMIZ SON DERECE MEMNUN"

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalde farklı etkinlikler sunduklarını belirtti.

Bu yıl ilk defa sokak sanatçılarının da festivalde yer alarak performans sergilediğini aktaran Denizli, "Bu yıl konsept öze dönüş oldu. Bunun da nedeni, katılımcıların festivalin ruhunun son yıllarda eskisi gibi olmadığını vurgulaması. Ben de kendi deneyimlerimden aynı şeyi gözlemliyordum. O nedenle burada yerli üreticilerimize ön plana çıkardığımız sadece Çeşme'nin ve Alaçatı'nın değil bölgemizin ürünlerinin, geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda eğlenceleri de bununla birlikte özdeşleştirdik. Katılımcılarımız son derece memnun." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.