İzmir'de gizli kalmış bir cennet: Malta Şelalesi

İzmir'de gizli kalmış bir cennet: Malta Şelalesi

İzmir gizli kalmış doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bu güzelliklerden biri de Değirmendere Köyü içinde bulunan Malta Şelalesi.

Türkiye'nin üçüncü büyük ili olan İzmir, gizli kalmış güzellikleri ile de ziyaretçilerini büyülüyor.

Bu güzelliklerden biri de İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Değirmendere Köyü içindeki Malta Şelalesi. Çam ağaçlarının arasında yer alan bu şelale tamamen doğal bir oluşumdur.

5 metre yükseklikten akan şelale havuz gibi bir alanda birikiyor. Bu alanda yüzmek de mümkün.

Doğa ile iç içe zaman geçirebileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz bu alanda aynı zamanda yaban otlarından da toplayabilirsiniz.

Bölge aynı zamanda fotoğraf tutkunlarının da ilgisi çekiyor. Doğa fotoğrafları çekmek isteyenler de soluğu bu bölgede alıyor.

Burada huzurlu bir gün geçirebilir, kamp da yapabilirsiniz.

Bölgede tuvalet, duş ya da bir tesis beklemeyin. O yüzden hazırlıklı gitmek de fayda var. Bölgeyi korumak adına giderken de çöplerinizi götürmeyi unutmayın.

haber1-004.jpg

MALTA ŞELALESİ NEREDE?

Malta Şelalesi İzmir'in Menderes İlçesine bağlı olan Değirmendere Köyü'nde bulunuyor.

haber2-004.jpg

MALTA ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Aracınızla Gaziemir üzerinden Menderes yolunu takip edin. Gümüldür yolundan Değirmendere Köyü yol ayrımına girin. Bu yol sizi Tahtalı Barajı'na ulaştıracak. Baraja ulaştıktan 5 km sonra da Malta Şelalesi tabelası karşısına çıkacak. Aracınızla şelaleye ulaşabilirsiniz ancak yolun toprak bir yol olduğunu hatırlatmakta fayda var.

haber3-001.jpg

Eğer toplu ulaşımla gitmek isterseniz İZBAN'ın Cumaovası durağında indikten sonra 729 numaralı otobüse binmelisiniz. Değirmendere ilkokulu durağından indikten sonra bir süre yürüyerek şelaleye ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.