İzmir’de orman yangınında engelli vatandaş kurtarıldı

İzmir’de orman yangınında engelli vatandaş kurtarıldı

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar’ın Orhanlı Mahallesi arasında çıkan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangın nedeniyle birçok yerleşim yerinde tahliyeler gerçekleştirilirken, yaşanan anlarda dikkat çeken bir kurtarma operasyonu kameralara yansıdı. Alevlerin tehdidi altındaki evinde mahsur kalan engelli bir birey, gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden alınarak güvenli bölgeye taşındı.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE KADAR ULAŞTI

Yangın, Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı 18 uçak ve 10 helikopterle havadan; 40 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozerle karadan müdahale edilerek söndürülmeye çalışılıyor. Orhanlı, Payamlı, Atatürk, Cumhuriyet ve Kavakdere mahallelerine ulaşan alevler, birçok evi tehdit etmeye başladı. Güvenlik güçlerinin anonslarıyla birlikte vatandaşlar evlerinden tahliye edilirken, ekiplerin yangına müdahalesi yoğun şekilde devam ediyor.

CAN KURTARMA ANI KAYDEDİLDİ

Yangın sırasında evinde mahsur kalan engelli bir vatandaşa ulaşan gönüllü kurtarma ekipleri, bireyi kucaklayarak hızla olay yerinden uzaklaştırdı. O anlar bölgedeki kameralar tarafından kaydedildi. Tahliye sırasında vatandaşın yaşadığı zorluklara rağmen ekiplerin kararlı tutumu dikkat çekti. Öte yandan kedisiyle birlikte evinde kalan bir başka kişi de ekiplerce kurtarıldı. Tahliyeden sonra yaşanan anlarda duygusal görüntüler ortaya çıktı.

YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Günün ilerleyen saatlerinde karanlıkla birlikte alevlerin etkisi daha belirgin hale geldi. Seferihisar’a bağlı bazı mahallelerde yangın evlerin çok yakınına kadar ulaştı. Ekipler, yangının daha fazla alana yayılmaması için havadan ve karadan yoğun mücadele yürütüyor. Bölgedeki çalışmalara farklı illerden gelen destek ekipleri de katıldı. Yangının kontrol altına alınması için çabalar aralıksız sürüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.