İzmir’de sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu

İzmir’de sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu

Her yıl ortalama 600 bin kişinin evlendiği Türkiye’de, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğün hareketliliği de başladı. İzmir’deki düğün salonlarında ise eylül ayına kadar rezervasyonların yüzde 70’i doldu.

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Düğün salonu, mobilya, beyaz eşya, gelinlik araştırması yapan yeni evlenecek çiftler, bütçesine en uygun olan seçenekleri bulmaya çalışıyor. Ege’nin incisi İzmir’de ise sezonunda açılmasıyla düğün salonlarında doluluk yaşandı. Çeşitli paket içerikleriyle farklı fiyatlarda müşteriye sunulan düğün salonlarının, eylül ayına kadar yüzde 70’inin şimdiden dolduğu öğrenildi.

FİYATLAR HAFTA İÇİ VE HAFTA SONUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Narlıdere ilçesinde düğün salonu işletmeciliği yapan ve 2024 yılı yaz sezonunun geçen yıllara göre daha yoğun geçtiğini kaydeden Evren Yıldırım, düğün yapacak çiftlere erken rezervasyon avantajlarından yararlanmasını tavsiye etti. Çiftlerin kendileriyle anlaşma yaptıktan ve tarihler belirlendikten sonra çok daha rahat diğer harcamalarını ve hazırlıklarını yapabildiklerinin altını çizen Yıldırım, “Fiyatlarımız hafta içi, hafta sonu kişi sayısına göre değişmekte. Fiyat aralığı en düşük kişi başı 300 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar değişen menülerimiz ve organizasyon detaylarımız var. Hafta içi daha uygun fiyatlarda; fakat hafta sonunda maliyetlerin de yüksek olmasından dolayı fiyat aralığımız biraz daha yükseliyor” diye konuştu.

HAFTA SONU TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR DÜĞÜN 340 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Düğün salonları için hafta sonu yapılan organizasyonların fiyatlarına dair bilgilendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

“Hafta sonu paket hizmet olarak sunduğumuz; orkestrası, dekoru, eğlence partisi gibi bu tarz detayların olduğu bir düğün organizasyonu, kişi başı bin 250 ile bin 300 lira civarlarına geliyor. Yemekli bir organizasyon olursa bu fiyatlarda oluyor. Çiftlerimiz fotoğraf ve diğer çekim detaylarını fotoğrafçı ile ayrı konuşuyor. Cumartesi günü olan 300 kişilik bir organizasyonun bedeli toplamında 330-340 bin lira civarlarına gelir.”

“FİYATLAR YÜZDE 100 ARTTI”

Geçen seneye göre fiyatlarda yüzde 100 oranında bir artış olduğunu ifade eden Yıldırım, maliyetlerde de artış olduğu için çiftlere bu durumun yansıtılmak zorunda kalındığını aktardı.
Hafta içi günlerde 300 kişilik bir düğünün en düşük maliyetinin 90 bin lira civarında seyrettiğinin vurgusunu yapan Yıldırım, “Bu da DJ performans ve orkestra olarak değişmekte. İkram konusunda da mini kokteyli şeklinde uyguluyoruz. Bunlar pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri için geçerli” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.