İzmir'de yenilik: Akıllı sayaç devri başlıyor

İzmir'de yenilik: Akıllı sayaç devri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, akıllı sayaç uygulamasını hayata geçireceğini duyurdu. Akıllı sayaçlar sayesinde abonelerin su saatleri artık uzaktan okunabilecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, Aralık aynı itibariyle dijital fatura uygulamasını başlatmıştı. İZSU, abonelerine akıllı sayaçlarla hizmet vermeye başlayacak. Bu sayede faturalar uzaktan okunabilecek.

2024 yılının Şubat ayında pilot bölge olarak seçilen Güzelbahçe, Urla ve Bornova Işıkkent’te yeni uygulama kullanılmaya başlayacak. Akıllı sayaçların devreye girdiği bölgelerde tüm abonelerin su saatleri akıllı sayaçlarla değiştirilecek.

VERİLER SUNUCUYA İŞLENECEK

Hassas ölçüm yapan akıllı sayaçlar, tuttuğu verileri bölgedeki alıcıya gönderip anlık olarak İZSU Genel Müdürlüğü’nün sunucularına iletecek. Akıllı sayaç ile uzaktan okuma, açma-kapama işlemleri yapılabilirken, su kaçakları da vakit kaybetmeden tespit edilebilecek.

Akıllı sayaç uygulamasıyla birlikte yakıt tüketimine bağlı karbon ayak izi de ciddi oranda azalmış olacak. Akıllı sayaç uygulamasından yararlanan aboneler www.izsu.gov.tr web sayfası ya da mobil uygulama üzerinden kullanım verilerini takip edebilecek.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.