İzmir’de zehir operasyonu: Rekor miktarda sentetik hap ele geçirildi
İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir depoya düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, tek seferde bugüne kadar kentte ele geçirilen en yüksek miktar olan 881 bin 800 adet sentetik hap bulundu. Operasyon kapsamında iki kişi tutuklandı.
İzmir’de zehir tacirlerine yönelik düzenlenen kapsamlı operasyonda büyük bir uyuşturucu ağı çökertildi. Karabağlar’da bir depoya yapılan baskında 881 bin 800 adet sentetik hap ele geçirilerek kent tarihine geçen bir yakalamaya imza atıldı. Aynı gün farklı noktalarda yapılan operasyonlarda ise bonzai, skunk, Hint keneviri ve silahlar bulundu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik çalışmalar başlattı.
Bu kapsamda, Karabağlar ilçesindeki bir depoda yüklü miktarda uyuşturucu madde saklandığı ve sokak satıcılarına dağıtılacağı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Depoda ve bir kamyonda yapılan aramalarda tam 881 bin 800 adet sentetik hap ele geçirildi. Söz konusu miktarın İzmir’de tek seferde ele geçirilen en yüksek uyuşturucu miktarı olduğu açıklandı.
Operasyonda gözaltına alınan T.S. ve U.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
SKUNK, BONZAİ VE KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
Aynı gün, Karabağlar’da bir eve yapılan baskında ise 22 kilo 161 gram skunk, 11 kök Hint keneviri, 174 sentetik hap, bir tabanca ve hassas terazi bulundu. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınan E.Ö. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, İzmir otobüs terminalinde şüphe üzerine durdurulan iki kişinin üzerinde yapılan aramada da yaklaşık 50 bin kullanımlık bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.
Polis ekiplerinin kent genelindeki uyuşturucu ile mücadele operasyonlarının aralıksız süreceği bildirildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.