İzmir'deki deniz taşkını bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi

İzmir'deki deniz taşkını bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi

İzmir fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi.

İzmir'deki fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. En çok zarar gören yerlerden olan Konak'ın Alsancak semtinde su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken, birçok iş yeri bugün kepenk açamadı. Taşkının zarar verdiği bir diğer yer olan Karşıyaka'nın Mavişehir ve Yalı mahallelerinde ise su çekilince hayat normale döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarının ardından, İzmir'de dün yağış ve fırtına etkili oldu. Konak ilçesi Alsancak semti ile Karşıyaka ilçesi Mavişehir ve Yalı Mahallerinde deniz taştı.

Denizden taşan su, kaldırımla birleşince iş yerlerini, otoparkları zemin kattaki evleri ve bahçeleri su bastı. Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı. Fırtınanın dün etkisini azaltmasıyla birlikte deniz suyu büyük oranda çekildi. İzmir Büyük şehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre kent genelinde bini aşkın ev ve iş yerinin taşan deniz suyundan etkilendiği belirtildi. İtfaiye ve İZSU ekipleri su basan noktalarda çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye devam ediyor.

SUDA ALTINDA KALAN ARAÇLAR ÇEKİLİYOR

aij.jpg

Kordonboyu'nda suda kalan araçların çekiciyle bulundukları yerden alınması için çalışmalar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çalışmaların sürmesine rağmen hem Kordonboyu'nda hem de Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde birçok iş yeri, meydana gelen hasar sebebiyle kepenk açamadı.

KARŞIYAKA'DAKİ SU ÇEKİLDİ

aa.jpg

Yağış ve fırtına nedeniyle denizin taştığı bir diğer yer olan Karşıyaka'nın Mavişehir ve Yalı mahallelerinde ise sular çekildi. Ekiplerin tıkanan rögarları açıp, vidanjörler ve iş makineleriyle aralıksız yürüttüğü çalışmalarla suyla dolan yollar, iş yerleri ve apartmanların bahçelerindeki su tahliye edildi. Yağışın etkisini kaybetmesi ve denizi çekilmesiyle de her iki mahallede hayat normale döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.