İzmir’deki eski damat kayınbabasına karaciğerini verdi

İzmir’deki eski damat kayınbabasına karaciğerini verdi

İzmir’de yaşanan olayda bir adam, 4 yıl önce boşandığı eski eşinin babasına karaciğerini vererek onu hayata döndürdü. İkilinin arasında gerçekleşen bu organ nakli hikâyesi sonrası eski damat, “Babama bir can verdiğim için mutluyum” dedi.

İzmir’de yaşanan ve gerçek bir hikâye olan bu organ nakli hikâyesinde 63 yaşındaki Hüseyin Özçınar, yaşadığı bazı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvurdu. Alınan tetkikler ve çıkan raporlar doğrultusunda Özçınar’ın karaciğer yetmezliği yaşadığı ve nakil olması gerektiği söylenildi. Hüseyin Özçınar’ın bütün ailesinin verdiği kan örneklerinde uygun bir donör bulunamadı. Film hikâyelerini aratmayan bu olayda, Özçınar’ın eski damadı Hızır gibi yetişti. Hüseyin Özçınar’ın kızı ile evli olan ve bundan dört sene önce eşinden boşanan Uğur Doğrusöz, gönüllü olarak karaciğerini verebileceğini ifade etti. Konu ile ilgili basın mensuplarına konuşan Hüseyin Özçınar, “Eski damadım nakil için gönüllü oldu ve ‘seve seve karaciğerimi veririm’ dedi. Şimdi Allah’a şükür çok iyiyim. Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.

izmir-3.jpg

“BOŞANMAMIZA RAĞMEN BAĞIMIZ HİÇ KOPMADI”

Yıllar önce Hüseyin Özçınar’ın kızı ile evlenen Uğur Doğrusöz, 10 yaşında bir de çocukları olduğunu anlattı. Dört sene önce eşinden boşanan ancak eski eşi ile aralarındaki bağın hiç kopmadığını vurgulayan eski damat Uğur Doğrusöz, “Ayrılmamıza rağmen eşim ve ailesiyle iletişimimiz kopmadı. Eski kayınbabamın karaciğer yetmezliği yaşadığını da eski eşimden öğrendim. Bir gün aradı, ağlıyordu. Bana durumu anlattı. Ben de ona eğer uyumluysa karaciğerimi verebileceğimi söyledim. Aileden uyumlu verici çıkmayınca hastaneye geldim. Kontrollerim yapıldı, nakil için uyumlu olduğum söylendi. Ben de gönüllü olarak karaciğerimi vermek istedim. Çevremde elbette bu kararımı sorgulayanlar oldu; ancak ben insanların ne dediğini önemsemem. Önemli olan bir insana hayat verebilmek. Bir insana bir hayat verirsen, evrendeki tüm insanlara hayat vermiş kadar sevap alırsın. Babama bir can verdiğim için mutluyum. Bunu karşılıksız yaptım. Aramızda zaten bir bağ vardı ama şimdi bir bağımız daha oldu” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

izmir-2.jpg

“İKİSİNİN DE DURUMU GAYET İYİ”

Eski damat Uğur Doğrusöz’ün karaciğerini eski kayınpeder Hüseyin Özçınar’a nakleden doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Zeytunlu ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ethem Murat Sözbilen ameliyat öncesi durumu ve sonrasındaki hastaların sağlık durumlarını anlattı. Sözbilen ve Zeytunlu, “Hüseyin Bey hastanemize geldiğinde son dönem karaciğer yetmezliği yaşıyordu. Genel durumu, normal yaşam fonksiyonlarını idare etmesini güçleştirmekteydi. Nakilde tercih edilen, beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlardır; ancak diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de yeterli kadavra bağışı olmadığından canlı vericili nakillere yöneliyoruz. Eski damat da Hüseyin Bey’e karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Gerekli işlemlerin ardından Uğur Bey’in karaciğerinin yarısını alarak hastamıza naklettik. Hastamızın ve donörün organları gayet güzel çalışıyor. Şu anda her ikisinin de genel durumu da iyi” dedi.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.