İzmir'e kruvaziyer akını: Seçkin turist yağacak

İzmir'e kruvaziyer akını: Seçkin turist yağacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 2023'te kruvaziyer akınına uğradığını açıkladı. Belediye, 2024'te de rezervasyon sayısının 70'i aştığını duyurdu.

İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayan kruvaziyerler 2024'te de kente akın edecek. 2023 yılında 31 kruvaziyer ile 40 bine yakın misafiri ağırlayan İzmir’e 2024 için de büyük ilgi olduğu açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayı sonu itibariyle bu yıl için 70’in üzerinde kruvaziyerin rezervasyon yaptırdığını duyurdu.

705 KRUVAZİYERİN DEMİRLEMESİ BEKLENİYOR

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir, Çeşme ve Kuşadası limanlarına bu yıl 705 kruvaziyerin demirlemesinin programlandığını açıkladı.

Kruvaziyer turizm açısından olumlu bir yıl beklediklerini aktaran Öztürk, şunları söyledi:

"Bu sezon İzmir'e 71, Çeşme'ye 74, Kuşadası'na 560 yolcu gemisi bekleniyor. 3 Mart Pazar günü Ege Port Kuşadası Limanına 'Sun Princess' gemisi ilk defa yanaşacak. Biz de orada olacağız. İzmir'de ise kruvaziyer sezonu nisan ayında başlayacak. Gelen yolcuların memnuniyetinin artırılması için Bergama, Sart, Urla akslarında yeni destinasyonlar oluşturulması gerekmektedir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.