İzmir'in dev holdingi battı! İflas verildiği açıklandı

İzmir'in dev holdingi battı! İflas verildiği açıklandı

Türkiye'de ekonomik kriz dev holdingleri de etkilemeye başladı. İzmir İflas Müdürlüğü, 27 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev holdingi EGS'nin iflas ettiğini duyurdu.

İzmir'de 1997 yılında İzmir ve Denizli merkezli olarak kurulan ve 99 tekstil şirketi tarafından ortak dış ticaret yapılması için kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi iflas etti.

Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu gibi çok sayıda iş insanı tarafından kurulan EGS Holding ayrıca yine aynı isimle bir banka da kurmuştu. Holding, ilk olarak 2001 krizinden etkilenmişti.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001 yılında EGS Bank'ın TMSF'ye devredilmesine ilişkin karar aldı. Ardından EGS Holding şirketlerinin yönetimi de fona geçti. Çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları uzun bir süre anlaşma sağlayamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleştirilen EGS Holding'in küçük ortakları ve borsa hisselerini alan yatırımcılar mağdur oldu.

DÜNYA ÇAPINDA ÜNE KAVUŞMUŞTU
Şirketin hızla büyümesi bir dünya genelinde de ses getirmişti. Bir dönem Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olmuştu.

İFLAS AÇIKLANDI
EGS Holding'in tasfiye işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İflas Müdürlüğü holdingin iflasının verildiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.