İzmir’in en iyi 5 lisesi belli oldu: İşte ilk 5’teki liseler

İzmir’in en iyi 5 lisesi belli oldu: İşte ilk 5’teki liseler

Liselere Geçiş Sınavı sonrası öğrenciler İzmir’in iyi okullarını araştırıyor. İzmir Fen Lisesi İzmir’in en iyi okulu olurken, onu sırasıyla Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi, Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Kız Lisesi takip ediyor.

4 Haziran Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası öğrenciler ve velileri İzmir’in en iyi okullarını araştırmaya koyuldu. Uzun ve yorucu sınav periyodundan sonra kazandıkları puanları en iyi şekilde değerlendirmek isteyen gençler İzmir’deki en iyi okulları araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 yılı sonrası verilerine göre İzmir’in en iyi okulları belli oldu. İstatistiklere göre İzmir Fen Lisesi İzmir’in açık ara en iyi okulu. Onun ardından Buca İnci-Özer Tırnaklı Fen Lisesi, Atatürk Lisesi Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Kız Lisesi geliyor.

İŞTE İZMİR’İN EN İYİ LİSELERİ

Liselere Geçiş Sınavı’nın tamamlanmasıyla beraber öğrenciler ve aileleri büyük bir merakla sınav sonuçlarını beklerken bir yandan da bulundukları şehrin en iyi okullarını araştırıyor. İzmirli öğrenciler ve aileleri arasında büyük bir merakla beklenen sonuçlar 26 Haziran 2023 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Yüksek taban puanlarıyla öne çıkan okullar, öğrencilerin başarı yolculuğunda önemli birer hedef olarak görülüyor. Sınav sonuçlarını dört gözle bekleyen öğrenciler şimdiden gitmek istedikleri başarılı liseleri araştırmaya başladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre İzmir’in iyi liseleri:

izmir-fen-1.jpg

1- İZMİR FEN LİSESİ

İzmir Fen Lisesi, elde ettiği yüksek taban puanıyla başı çekiyor. Uzun yıllardır kalitesini kanıtlamış olan prestijli okul, öğrencilerine mükemmel bir eğitim ortamı sunmayı sürdürüyor. Bilimsel ve teknolojik alanlardaki başarılarıyla da dikkat çeken İzmir Fen Lisesi, öğrencilerine geniş bir eğitim imkânı sağlıyor. Fen Bilimleri alanında öğrencilere yoğunlaşmış bir eğitim programı sunan okulda matematik, fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji gibi disiplinlere ağırlık veriliyor. Kurum bunlara ek öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda öğrencilerine sosyal bilimler ve dil alanlarına da önem veren geniş bir müfredat sunuyor. Yabancı dil eğitimi ise İngilizce olarak veriliyor.

  • Türkiye Sıralaması: 7
  • İzmir Sıralaması: 1
  • İlk Yerleştirme Taban Puanı: 481,20

buca-inci-2.jpg

2- BUCA İNCİ-ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ

1966-67 öğretim yılından itibaren Buca Lisesi adıyla hizmet vermeye başlayan okul, 1989-90 öğretim yılında ilköğretim ve lise olarak ikiye ayrılmıştır. 2008-2009 eğitim döneminden itibaren Fen Lisesi olarak hizmet vermekte olan okulun adı, 2013-2014 eğitim öğretim yılında okul bahçesine yapılan yeni binaya taşınılmasıyla "Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi" olarak değiştirilmiştir. Fen bilimleri alanında öğrencilere eğitim veren lise nitelikli eğitim kadrosu ve modern eğitim olanaklarıyla, öğrencilerine bilimsel düşünme becerileri kazandırmayı hedefliyor. Yabancı dil eğitimi ise İngilizce olarak veriliyor.

  • Türkiye Sıralaması: 14
  • İzmir Sıralaması: 2
  • İlk Yerleştirme Taban Puanı: 477,75

izmir-ataturk-3.jpg

3- ATATÜRK LİSESİ

Köklü bir geçmişe sahip olan İzmir Atatürk Lisesi Konak ilçesinde bulunuyor. Ayrıca Genelkurmay eski Başkanı Kazım Orbay ve Memduh Tağmaç, yazar Necati Cumalı, şair Attila İlhan, ressam Nafi Çil, Türk romancı, gazeteci, şair, diplomat Yakup Kadri Karaosmanoğlu, ünlü beyin cerrahı Cengiz Kuday da bu okulda eğitim almış isimlerden sadece birkaçı. Tarihi 1888 yılına dayanan ve başarılarıyla adından söz ettiren okul, her dönem olduğu gibi günümüzde de gözde okullar arasında yerini alıyor. Lise 2022 YKS Türkiye sıralamasında eşit ağırlık alanında Türkiye birincisini çıkarma başarısı gösterdi. Yabancı dil eğitimi ise İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak veriliyor.

  • Türkiye Sıralaması: 26
  • İzmir Sıralaması: 3
  • İlk Yerleştirme Taban Puanı: 472,48

bornova4.jpg

4- BORNOVA ANADOLU LİSESİ

Köklü bir geçmişe sahip olan bir diğer lise ise Bornova Anadolu Lisesi. Yabancı dil eğitimindeki başarılarıyla adından söz ettiren lise, İzmir’in en iyi 4. lisesi olarak biliniyor. İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitiminin verildiği lise Bornova ilçesinde bulunuyor. Bornova Lisesi, Spor ve müzik yarışmalarındaki derecelerle dikkat çekiyor.

  • Türkiye Sıralaması: 63
  • İzmir Sıralaması: 4
  • İlk Yerleştirme Taban Puanı: 461,29

izmir-kiz-5.jpg

5- İZMİR KIZ LİSESİ

İzmir Kız Lisesi, Türkiye'de cumhuriyetin ilk eğitim kurumlarından biridir. Okul binası 1917 yılında İzmir Valisi Rahmi Bey tarafından İttihat ve Terakki Mektebi olarak yaptırılmış, daha sonra erkek muallim mektebi olarak kullanılmıştır. 2000-2001 öğretim yılı içerisinde tarihi bir karar alınarak, okul Anadolu lisesi statüsüne alındı ve okulda karma eğitime geçildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıya göre "Eğitime önemli katkılar sağlayan tarihi lise şimdiki adıyla anılacaktır" denildi. Schulen: Partner der Zukunft projesi için pilot okul seçilen İzmir Kız Lisesi öğrencileri bu proje sayesinde Almanca ‘yı Almanya'da öğrenme şansı ve birçok ayrıcalık elde ettiler. 18.12.2008'de Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı ile Goethe Enstitüsü işbirliğinde yürütülecek Schulen: Partner der Zukunft projesinin başlaması dolayısıyla Türkiye'de belirlenecek 20 okuldan ilki ve pilot okul olan İzmir Kız Lisesi'nde düzenlenen törene katıldı. Yabancı dil eğitimi ise İngilizce, Almanca olarak veriliyor.

  • Türkiye Sıralaması: 97
  • İzmir Sıralaması: 5
  • İlk Yerleştirme Taban Puanı: 453,29

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.