İzmir'in tropik görünümlü plajı: Esen rüzgarla deniz keyfi zirveye çıkıyor

İzmir'in tropik görünümlü plajı: Esen rüzgarla deniz keyfi zirveye çıkıyor

İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminde kurtarıcı rolü oynuyor. Bunlardan biri de Türkiye'nin en çok rüzgar alan sahillerinden biri olan Alaçatı Çark Plajı. Peki Alaçatı Çark Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

İzmir'de sıcakların iyiden iyiye kendini hissetirmesiyle vatandaşlar şimdiden serinlemek için kaçacak rotalar oluşturmaya başladı. İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminde kurtarıcı rolü oynuyor. Bunlardan biri de Türkiye'nin en çok rüzgar alan sahillerinden biri olan Çark Plajı. Çark Plajı'nda tatlı tatlı esen rüzgarlarla deniz keyfinin doruklarına ulaşabilirsiniz. Peki Çark Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

ALAÇATI ÇARK PLAJI

Bol rüzgarıyla bilinen ve Alaçatı’da sörfçülerin en çok tercih ettiği noktalardan olması sebebiyle Çark Plajı, en popüler plajlar arasında yer alıyor. Plaj, sörf okullarının eğitim alanlarında, eğitim parkurlarının arasında bulunuyor. Rüzgar sörfü için benzersiz bir rüzgara sahip olan koy ücretsiz halk plajı olmasıyla birlikte ücretli işletme seçenekleri de barındırıyor.

Her daim berrak deniziyle ince kumlu plaj birleşince eşsiz bir yüzme deneyimi sunan Çark Plajı denizinin sığ yapısı plajı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Her mevsim rüzgar alması ve epey açıklara kadar 1 metrelik sığlığıyla yeni başlayan sörfçüler için de oldukça popüler bir yerdir çünkü bölge sörfçülere düşseler bile hemen kalkıp devam etme imkanı sunuyor.

Gün boyu esen rüzgarı ve soğuk deniziyle sıcak yaz günlerinde serinlemenize olanak sağlıyor. Plajın suyu yılın büyük bir bölümünde oldukça soğuktur. Deniz dalga açısından tamamen tehlikesizdir. Suyu yavaş yavaş yükselir, asla aniden derinleşmez.

ALAÇATI ÇARK PLAJI GİRİŞ ÜCRETİ

Plaja giriş ücretsiz fakat işletmeler tarafından kiralanan şezlong ve şemsiyeler ücretlidir. Plajda WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi, cankurtaran, şerit uyarısı, rüzgâr sörfü ve otopark alanı gibi imkanlar da bulunuyor.

Parasız halk plajı ve beach clubların korunaklı bir koyda, yan yana sıralanması sayesinde ihtiyaçlarınıza uygun kısmı tercih edebilirsiniz. İsterseniz şezlong-şemsiye kiralayabilir, isterseniz havlunuzu kuma serip ücretsiz olarak keyif yaşayabilirsiniz. Dilerseniz kendi şemsiyenizi kurabilir ve plaj sandalyenizde dinlenebilir, dilerseniz ücretli işletmelerin imkânlarından faydalanabilirsiniz.

ÇARK PLAJI NEREDEDİR? NASIL GİDİLİR?

Çark Plajı, Çeşme Yarımadasının güneyinde yer alan Çeşme'nin en popüler plajlarından biridir. Alaçatı Çark Plajı, Çeşme yarımadasının güneyinde Alaçatı Port bölgesinde bulunmaktadır. Alaçatı merkeze 5 kilometre ve yaklaşık 10 dakika uzaklıktadır. Çeşme’den ise 20 kilometre uzaklıkta ve 22 dakika mesafededir.

Alaçatı Çark Plajı'nın açık adresi ise şu şekilde: Adres:Alaçatı, Uğur Mumcu Cd. 16/a, 35930 Alaçatı / Çeşme İzmir

Alaçatı Çark Plajı’na ulaşım oldukça kolaydır. Çeşme ve Alaçatı’dan sık aralıklarla Alaçatı Port bölgesine minibüs seferleri düzenleniyor. Alaçatı’dan minibüsle yolculuk 10 dakika civarında sürüyor.

Özel aracınızla ise Çeşme veya İzmir yönünden gelirken İzmir-Çeşme Otoyolunun Alaçatı kavşağından ayrılıp Alaçatı Port tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Alaçatı merkezden yine Alaçatı Port bölgesine ulaştıktan sonra sörf okulları bölgesine kadar ilerlemeniz gerekiyor.

Alaçatı Çark Plajı'na daha rahat ulaşabilmeniz açısından aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak kolaylıkla plaja ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.