İzmirlilere müjde! Durak sayısı artıyor

İzmirlilere müjde! Durak sayısı artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattına Menemen Asarlık ve Koyundere istasyonlarını eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattına Menemen Asarlık ve Koyundere istasyonlarını eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. İZBAN'ın kuzey-güney hattında hizmet veren şehir, rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmetini artırmak amacıyla yeni istasyonlar inşa ediyor.

Menemen'e yapılacak Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları için uygulama projelerinin hazırlanması için başlatılan ihale süreci önemli bir aşamaya geldi. 10 firma başvuru yaparak ön yeterlilik için başvuruda bulundu. İhale sürecinde yeterli bulunan 6 firma, 6 Mart'ta yapılacak olan son aşama ihalede mali tekliflerini sunacak.

HEDEF ETKİLİ ULAŞIM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen'e yeni istasyonlar ekleyerek şehir sakinlerine daha etkili bir ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyor. Proje kapsamında Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları, yer üstü istasyonu olarak tasarlanacak. Bu istasyonlar, Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında yer alacak, böylece bölgedeki nüfus yoğunluğu ve halkın talepleri göz önüne alınarak konforlu bir seyahat imkanı sağlanacak.

8 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, projenin başlama aşamasına geçilecek ve yaklaşık 8 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandıktan sonra TCDD tarafından onay alacak ve yapım ihalesine çıkılacak. İZBAN hattına eklenen bu istasyonlarla birlikte toplam durak sayısı 45'e çıkacak ve İZBAN, 136 kilometreye ulaşarak Türkiye'nin en uzun banliyö hattı olma özelliğini koruyacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.