İzmirlilere müjde! O metro hattı için tarih verildi

İzmirlilere müjde! O metro hattı için tarih verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla inşa edilen Buca Metrosu'nun çalışmalarını hızla sürdürüyor. Belediye Başkanı Tunç Soyer, General Asım Gündüz İstasyonu'ndaki çalışmaları yerinde inceledi ve projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla inşa edilen Buca Metrosu'nun çalışmalarını hızla sürdürüyor. Buca Metrosu projesi, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek ve İzmirlilere modern, konforlu bir ulaşım alternatifi sunacak.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, General Asım Gündüz İstasyonu'ndaki çalışmaları yerinde inceledi ve projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Yerin 36 metre altında devam eden çalışmaların oldukça yoğun bir şekilde ilerlediğini belirten Soyer, bu ay içinde üç tane daha tünel açma makinesinin devreye gireceğini açıkladı.

"HİÇ BİR ZAMAN YILMADIK"

Başkan Soyer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki hafta bir TBM daha, 15 Mart'ta ikincisi, ay sonunda ise bir tane daha TBM devreye girecek. Yaşadığımız felaketlere, pandemiye ve ekonomik krize rağmen hiçbir zaman yılmadık. Merkezi hükümetin tek bir kuruş desteği olmadan İzmir'e kazandırdığımız bu yatırım, bir raylı sistem devrimidir" dedi.

Buca Metrosu'nun 13,5 kilometrelik güzergahı, İzmirlilere modern ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacak. Yüksek kredi notu sayesinde 4 yıl geri ödemesiz, 12 yıl vadeli 490 milyon Euro'luk yatırım finansmanı sağlandı. Buca Metrosu, günde 400 bin vatandaşın kullanımına hizmet edecek ve yılda 45 milyon Euro ciro yapacak.

"KİMSENİN CEBİNDEN 1 KURUŞ ÇIKMAYACAK"

Başkan Soyer, "Buca Metrosu dünyada fizibilitesi en yüksek metro yatırımlarından biri. İzmir tarihinin en büyük yatırımını, bu büyük raylı sistem devrimini, kimsenin cebinden 1 kuruş çıkmadan gerçekleştireceğiz. Vaktinde belki de vaktinden önce tamamlayacağımız metromuz İzmirlilere armağan olsun. İzmirliler güle oynaya bu büyük yatırımın tadını çıkarsınlar" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Üçyol-Şirinyer metro hattının Haziran 2026'da tamamlanması hedefleniyor. Buca Metrosu, İzmir trafiğine önemli bir rahatlama getirerek, şehirdeki ulaşımın kalitesini artıracak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.