Japon deprem uzmanı İzmir’i uyardı! Geliyor gelmekte olan…

Japon deprem uzmanı İzmir’i uyardı! Geliyor gelmekte olan…

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini söylerken, "Türkiye genelinde ise Marmara Bölgesi ve İzmir’de deprem olabilir” ifadelerini kullandı.

İzmir’in hala deprem riskine sahip bölgelerden birisi olduğunu belirten Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir’de yakın zamanda deprem olabileceğini belirtti.

“İZMİR’DE DEPREM OLABİLİR”

“İnşaat mühendisleri ve mimarlar ile birlikte düzgün inşaat nasıl yapılır onu anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda il il gezip paylaşım yapıyoruz. Hedefim normalde ‘Japonya’da deprem gelse de bina çökmüyor ve insan ölmüyor’ diye bilinen gerçeği, Türkiye’yi de o seviyeye hep beraber getirmektir. 24 Ocak Elazığ depreminden sonra Kahramanmaraş, ardından Hatay’da deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) uzun zaman kırılmadı ve kırılmaya başladı. Bu kırılma devam ederken Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Denizli ve Kıbrıs taraflarında deprem oldu.

Bazen depremde fay hattı geriye dönebiliyor. O zaman Bingöl, Karlıova, Bitlis, Muş ve Van’a kadar devam eden geriye dönüşte bir deprem olabileceğini söyleyebiliriz. Türkiye genelinde ise Marmara Bölgesi ve İzmir’de deprem olabilir. Dün Tunceli’de, birkaç gün önce Malatya’da deprem oldu. Bunların artçı deprem olduğunu söyleyebiliriz ve bunun iki sene devam edebileceğini söyleyebiliriz. Tabii 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler yavaş yavaş azalacak ama 3 civarında ara ara depremler olabilir.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.