Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. Enflasyonla mücadele ve genel ekonominin görüşüleceği toplantıda gündemde neler olacak? İşte detaylar...

Kabine, önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacak. Toplantının ana konusu ekonomi olacak.

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE
3 Haziran’da açıklanacak yıllık enflasyonun yüzde 75-76 civarında zirve yapması ve yılın ikinci yarısında yüzde 38'e düşmesi bekleniyor. Bu veriler ışığında, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele konusu masaya yatırılacak ve alınabilecek ek tedbirler değerlendirilecek.

KAMUDA TASARRUF GENELGESİ VE YASA TEKLİFİ
Kamuda tasarruf genelgesinin ardından, kamu taşınmaz ve araçlarının satışı için özelleştirme idaresine yetki verecek bir kanun düzenlemesi hazırlanıyor. Bu düzenlemeye yönelik olarak ekonomi yönetimi bir sunum yapacak.

BÜROKRATİK VESAYET İDDİALARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, bürokratik vesayet iddialarına değinerek, bu tür girişimlere fırsat vermeyeceklerini belirtmişti. Toplantıda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, devam eden soruşturmalar hakkında kabineye bilgi verecek ve bu iddialar değerlendirilecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VE 9. YARGI PAKETİ
Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler içeren 9. Yargı Paketi’nin yakında Meclis’e sunulması bekleniyor. Öğretmene şiddet fiiline cezayı artıracak düzenlemelerin de bu pakete dahil edilmesi planlanıyor. Kabine toplantısında, yargı paketinin ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlıklarına yönelik sunumlar yapılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.