Kadın eli her yerde: İş hayatına girdi, usta oldu!

Kadın eli her yerde: İş hayatına girdi, usta oldu!

Adana’da bir kadın eşinin kaza geçirmesiyle çalışma hayatına girdi. 52 yaşındaki kadın tamirhane de usta oldu.

Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşan Mediha Duru 14 yıl önce eşini kaybedince çalışma hayatına başladı. Önce tamirhanede aşçı olarak başlayan Duru, kısa sürede tamir işlerini öğrenerek tamirhane de usta oldu.

ADANA’NIN TEK KADIN USTASI
Adana’da tamirhanede çalışan tek kadın ustası olan Mediha Duru, işini severek yaptığını ve müşterilerin kendisinden memnun olduğunu söyledi. Duru ayrıca,” 4 yıl aşçılık yaptım, geriye kalan 10 yılımda bana, ‘seni aşağıya alalım, senin şoförlüğün var, araçları hazırla, bir kadın olarak müşterilerimizi karşıla’ dediler. O iş bu iş derken tamir işinde kendimi buldum. İşimi severek yapıyorum, çalıştığım yerden memnunun ve müşteriler de benden memnun. Güler yüzümle, işimin sağlamlığıyla buradayım.” dedi.

KADINLARA MESAJ VERDİ
Kadınların yapamayacağı bir şeyin olmadığını vurgulayan Duru, “ Kimseye muhtaç olmak ve el açmak istemiyorsak çalışmakta utanma diye bir şey olamaz. Kendi ekmeğimizi kendimiz kazanıp kendimiz yiyoruz. Çok şükür ne kimseye muhtaç değiliz. Eğer kız çocukları bu sektörde çalışmak istiyorsa küçük yaşta işe başlasınlar. Kadınlar için yapamaz diye bir şey yok, herkes yapabilir. Birçok iş artık makineler ile yapılıyor, aklın varsa hiçbir şey senin için engel değildir, yeter ki çalışsın.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.