Kadın odaklı politikalara yeni yol haritası
Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısında konuşan Bakan Göktaş, “Kadınların her alanda güçlenmesi için tüm kurumlarla eşgüdüm içindeyiz. Türkiye’nin her yerinde kadınların sesi olacağız” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1'inci Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik hizmetlerin daha etkin yürütülmesi için tüm bakanlıklarla eşgüdüm içinde çalışacaklarını belirterek, “Tüm kuşatıcılığımızla ülkemizin her yerindeki kadınların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 8 Mart’ta kurulan Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Ankara Hakimevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bakan Göktaş’ın yanı sıra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve diğer davetliler katıldı.
“ALT KOMİTE KURULACAK”
Bakan Göktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, 81 ilde vali başkanlığında oluşturulan yerel kurullarla kadınlara yönelik politikaların sahaya doğrudan yansıtılacağını ve hizmetlerin sürdürülebilir şekilde izleneceğini ifade etti. Ayrıca Koordinasyon Kurulu bünyesinde dört ayrı alt komite kurulacağını belirtti. Bu komiteler; iş-aile yaşamı uyumu, çevre ve iklim değişikliği, karar alma mekanizmalarında kadın temsiliyeti ve yerel kalkınma alanlarında faaliyet gösterecek.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, son 23 yılda kadın haklarının güçlendirilmesi için birçok yasal düzenleme yapıldığını söyledi. Tunç, 2002’de 1.847 olan kadın hâkim ve savcı sayısının bugün 9.848’e ulaştığını, toplam yargı personelinin yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğunu aktardı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, kadınların bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarında daha görünür hale gelmesi için sağlanan desteklere değindi. TÜBİTAK aracılığıyla 200 bin kadın araştırmacıya 22,4 milyar lira destek verildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise kız çocuklarının eğitimdeki yerinin önemine dikkat çekti. Liselerde kızların okullaşma oranının %42’den %90’a çıktığını ifade etti. Bakanlık bünyesindeki öğretmenlerin %62’sinin kadın olduğunu belirterek, eğitimin kadının güçlenmesindeki en kritik unsur olduğunu vurguladı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.