Kahramankazan Belediyesi projeleriyle engelleri aşıyor

Kahramankazan Belediyesi projeleriyle engelleri aşıyor

Kahramankazan Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile ilçede engelleri ortadan kaldırıyor. Engelli vatandaşlar Belediye’nin Engelsiz Yaşam Merkezi aracılığı ile hayata katılıyorlar.

Kahramankazan Belediyesi son dört buçuk yılda hayata geçirdiği sosyal projeler ile Kahramankazan ilçesinde engelleri kaldırmaya devam ediyor. Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel bireyleri önemli çalışmalar ile hayata katılıyorlar. Kurulduğu günden bugüne ilçede engelleri ortandan kaldırarak özel bireylere ışık olan Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi kapsamında yapılan projeler ve etkinlikler engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezimiz birçok engelli evladımıza, kardeşimize hem öğretici hem eğitici hem faydalı vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturuyor. Engelleri beraber aşacağız. Her zaman yanlarındayız, desteklerimizi vermeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

ara2.jpg

İLK MENÜSÜ ÜZÜM HOŞAFI OLMUŞTU

Kahramankazan Belediyesi’nin engelli bireyleri iş hayatına sokarak hem eğitmek hem de keyifli zaman geçirebilmek için kurduğu Kahramankazan Engelsiz Kafe çalışmalarına devam ediyor. İlçede yaptığı engelsiz projeler ile engelli bireylerin hayatlarına değer katan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un Sosyal Sorumluluk Projesi olan ‘Kahramankazan Engelsiz Kafe’ hizmete girdiği günden itibaren engelleri kaldırmaya devam ediyor. İşletmesinden aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar tüm işlerin engelli bireyler tarafından yapıldığı ve buradan elde edilecek gelirin kendilerine bırakıldığı Engelsiz Kafe’de hem iş hayatı öğretiliyor hem de keyifli zaman geçiriliyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde açılan kafenin ilk menüsü ise üzüm hoşafı ve ekmek oldu. Engelli bireyler misafirlerine açılışa özel bu menüyü ikram etmişti.

ara.jpg

SEVGİLERİNİ KATARAK HAZIRLIYORLAR

Engelsiz Kafe’de farklı engellere sahip 18 engelli birey çalışıyor. Kafede, işletmesinden hazırlanan yemek ve içeceklere, bunların müşterilere ikram edilmesine kadar tüm işler engelli bireyler tarafından yapılıyor. Müşterilerini güler yüzle karşılayan kafe çalışanları, misafirlerinin işletmelerinden mutlu ve memnun ayrılmaları için büyük çaba harcıyor. Engelsiz Kafe’de çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca, kafeden elde edilen gelir de burada çalışan engelli bireylere bırakılıyor. Engelli bireyler böylece hem sosyal güvenceye sahip olurken, hem de kendi işlerinin patronu olmuş oldu.

basliksiz-1-001.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ayrıca, Kahramankazan Belediyesi, TUSAŞ bünyesinde faaliyet gösteren Elini Uzat Derneği iş birliğinde engelli bireylere özel etkinlik düzenlendi. TUSAŞ’ta gerçekleştirilen etkinliğe katılan Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri hem eğlendi hem de yeteneklerini sergiledi. El sanatlarının yanında bowling, yumurta taşıma gibi çeşitli oyunlar oynanırken kameralara renkli anlar yansıdı.

ara3.jpg

HEP YANLARINDAYIZ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ‘’Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezimiz birçok engelli evladımıza, kardeşimize hem öğretici hem eğitici hem faydalı vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturuyor. Bu evlatlarımıza belirli aralıklarla birçok farklı etkinlik düzenliyoruz. TUSAŞ iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğimizde de engelli kardeşlerimizin hem çok eğlendiklerini hem de kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarını görebiliyoruz. Her zaman yanlarındayız, desteklerimizi vermeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.