Kahramankazan Belediyesi'nden bir atak daha: Köy okulları dönüşüyor

Kahramankazan Belediyesi'nden bir atak daha: Köy okulları dönüşüyor

Kahramankazan Belediyesi, atıl durumdaki köy okullarını dönüştürerek ilçedeki köylülerin hizmetine sunuyor.

Göreve geldiği günden bugüne Kahramankazan Belediyesi’nde geleceğe dair projelere yatırım yapan Başkan Serhat Oğuz şimdide köy okullarını dönüştürüyor. Özellikle kadınlara ve gençlere dair hayata geçirdiği projeler ile Kahramankazan’ı yarınlara hazırlayan Başkan Oğuz, atıl durumdaki köy okullarını düzenleyerek köylülerin hizmetine sunuyor.

ara-001.jpg

KÖY ODASI OLACAK

Atıl durumdaki köy okullarına yeniden hayat veren Kahramankazan Belediyesi, Kahramankazan’ın köylerinde dönüşüm atağı başlattı. Gerçekleştirdiği örnek projelerle hayatlara dokunan Kahramankazan Belediyesi vatandaşların yaşam konforunu yükseltmeyi sürdürüyor. Köylerdeki atıl okul binalarını gerekli tadilatların ve çevre düzenlemesinin ardından Köy Odasına dönüştürülerek vatandaşın hizmetine sunulacak. Ayrıca mahalle sakinlerinin kına, nişan, düğün gibi etkinliklerde kullanması için köy odasının bahçesinde de gerekli çalışmalar başlatıldı. Köy Odası kısa sürede tamamlanıp yediden yetmişe herkesin kullanabileceği bir yaşam alanı oluşturacak.

ara2-002.jpg

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

Kahramankazan’da köy hayatına ve köylüye desteğini kesmeyen Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kahramankazanlı köylüler üretsin ve kırsal kalkınma sağlansın diye birçok projeye ve desteğe de imza atmıştı. Çiftçiye verdiği desteklerle onları ekonomik olarak da güçlendirmeye çalışan Kahramankazan Belediyesi geçtiğimiz 4 buçuk yıl içinde Kahramankazanlı çiftçilere, arpa buğday hibesi, arı kovanı hibesi, Ayçiçek tohumu desteği, ata tohumu desteği ve fide hibesi projelerine imza atarak kırsal kalkınma için çalışmalar yürütmüştü.

Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.