Kahvaltıda bunu az tüketin! Yoksa böbreğinizden olabilirsiniz...

Kahvaltıda bunu az tüketin! Yoksa böbreğinizden olabilirsiniz...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan domates, sizi sağlığınızdan edebilir. İçerdiği zengin besin değerleriyle çokça tüketilse de bazı durumlarda sağlınıza tehdit oluşturabilir. Peki, domatesin ne gibi zararı olabilir? Gelin birlikte bakalım.

Kahvaltıda en çok tercih edilenlerin arasında domates yer alıyor. Lezzetiyle ve ağızda bıraktığı etkisiyle her sabah bolca tüketilse de bu sizin sağlığınızı riske sokabilir.

Son zamanlarda uzmanlar, domatesin yanlış tüketiminin sağlık sorunlarına yol açtığını tespit etti. Özellikle çiğ olarak daha çok tüketilen domates, böbrekten bağırsaklara birçok organ için tehdit oluşturuyor.

domatesin-zararlari.jpg

AŞIRI ÇİĞ DOMATES TÜKETİMİNDEN KAÇININ

Domatesin içinde barınan oksalik asit, böbreklerinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir ve sindirim bozukluklarına yol açabilir. Ancak bu olumsuz etkiler, genellikle domatesin aşırı tüketilmesinde ortaya çıkar. Sağlıklı bir beslenme düzeninde domatesin şifalarından yararlanmak da mümkün.

Siz de domates tüketiminden sonra midenizde sorunlar yaşıyorsanız daha az tüketmeli veya domatesi pişirirken farklı yöntemler deneyiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum