Kaldırımda TEHLİKE

Kaldırımda TEHLİKE

Kaldırımların bazı noktalarına yerleştirilen plastik sinyalizasyon kapaklarının teker teker kırılması tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yayalar, söz konusu bu kırık kapakları "tuzak" olarak yorumluyor. 

Kaldırımlarda yürürken çok sıkça karşılaştığımız plastik sinyalizasyon kapakları teker teker kırılıyor. Oldukça dayanıksız olduğu görülen dikdörtgen haldeki bu plastik kapakların kırılmasıyla içleri çöplerle doluyor.  Derinliği yaklaşık 50 santim olan bu sinyalizasyon kutuları, yoldan geçen yayalar için de büyük bir tehlike oluşturuyor. 

HEPSİ KIRIK VAZİYETTE!
Muhabirlerimiz Başkent sokaklarında bulunan söz konusu dayanıksız olduğu için kırılan ya da bilinçli bir şekilde  kullanılamaz hale getirilen sinyalizasyon kutularını gezdi. Mevlana bulvarı ve İstanbul Caddesi üzerinde yürüyen muhabirlerimiz tüm sinyalizasyon kutularının kırık olduğunu ve tehlikeye davetiye çıkardıklarına şahit oldu. Bazı yayaların kırılan kapakların üstünü taşlarla kapatmaya çalıştığı görüldü. 

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN DAHA BÜYÜK TEHLİKE
Gazetemize konu hakkında konuşan Emre Şenocak adındaki bir vatandaş, "Hangi kaldırımda yürüsek bu kırıl kapaklarla karşılaşıyoruz. Dikkatsiz yayalar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Hele ki görme engelli vatandaşlarımıza oluşturduğu zorluk için bir şey demiyorum. Bu kapakların demirden olması gerekiyor. Çünkü gördüğünüz gibi hepsi kırık vaziyette. İçleri pislik doluyor. Hava karardığı zaman bu çukura düşmemek elde bile değil. Tamam buraya düşen yaya ölmez ama eli ve ayağı rahatlıkla kırılabilir. Bunlar resmen tuzak gibi" dedi.  

"BİLİNÇLİ ŞEKİLDE KIRILIYOR" İDDİASI
Süleyman adındaki bir Başkentli ise söz konusu sinyalizasyon kutularının bilinçli bir şekilde kırıldığını iddia ederek şunları söyledi: "Birkaç sene olmuştur. Çankaya'da yürürken orta yaşlı bir kişinin eline taş alarak bu kapakları kırdığını gördüm. Tamam bu plastik kutular dayanıksız da olabilir ancak bazı kişiler bunları bilerek kırıyor. Yetkililerin biran önce bununla ilgili önlem alması gerekiyor."  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.