Kalp damar hastalarına kurban eti uyarısı!

Kalp damar hastalarına kurban eti uyarısı!

Kurban Bayramı'nda sofralar şenlenirken kalp damar hastaları, kalp yetersizliği veya hipertansiyonu olanlar için dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Uzmanlar; kalp damar hastalıkları, kalp yetersizliği veya hipertansiyonu olan hastaların Kurban Bayramı'nda diyetlerine dikkat etmedikleri takdirde ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceklerini uyarıda bulundu. Peki, kalp hastaları Kurban Bayramı'nda nasıl beslenmeli? Kurban eti kolesterolü yükseltir mi? Kalp hastalarının et tüketimi ne kadar olmalı? Haberimizde tüm merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz:

10 GÜNDE 2 DEFA

Kurban Bayramı sofralarında yer alan et, şerbetli tatlı gibi ağır yiyecekler kalp, diyabet gibi kronik hastalıkları tetikleyebilir. Özellikle kalp ve tansiyon hastalarının bu dönemde fazla et tüketmemesi gerekiyor.

Kırmızı etin faydaları olsa da, fazla tüketimi kolesterolü yükselterek kalp hastaları için risk oluşturabilir. Uzmanlar, bir porsiyon etin 120-150 gramı (4-5 köfte) geçmemesi gerektiğini ve haftada ortalama 1-2 defa, mümkünse 10 günde 2 defa tüketilmesini öneriyor.

BİR BUÇUK ÇAY KAŞIĞI TUZ

Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketimiyle birlikte tuz kullanımı da artıyor. Bu durum, yüksek tansiyon hastaları için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Tuz tüketiminin günde 5 gramın altında (1,5 çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı) tutulması gerekiyor. Kalp damar hastaları, kalp yetersizliği veya hipertansiyonu olanlar Kurban Bayramı'nda dikkatli beslenerek sağlıklarını koruyabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.