Kaman Devlet Hastanesi’nde çok sevilmişti:  Doktor İbrahim Faruk Adıgüzel'e şok inceleme

Kaman Devlet Hastanesi’nde çok sevilmişti: Doktor İbrahim Faruk Adıgüzel'e şok inceleme

Kaman Devlet Hastanesi’nde de görev yapmış ve Kamanlılar tarafından hayli sevilmiş bir doktor olan İbrahim Faruk Adıgüzel hakkında Ankara’da devam eden göreviyle ilgili şok bir inceleme başlatıldı.

Kırşehir Kaman Devlet Hastanesi’nde de görev yapmış ve Kamanlılar tarafından hayli sevilmiş bir doktor olan İbrahim Faruk Adıgüzel, Ankara’da devam eden görevi esnasında şok bir suçlama ile incelemeye alındı. Uzman Doktor İbrahim Faruk Adıgüzel, Kaman Devlet Hastanesi’nde 2018-2020 tarihleri arasında görev yapmıştı.

Şu sıralar Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzman Doktor Faruk Adıgüzel, hastane yönetimi tarafından hakkında başlatılan inceleme kapsamında verdiği ifadede çok ağır iddialarda bulundu.

“ASIL MESELE BAŞKA”

Hakkındaki “Ortopedi ve Nöroloji Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Fırat’ın odasına izinsiz girme, tehdit, üzerine yürüme, inceleme sürecindeki dosyayı zorla imzalatma” suçlamalarını reddeden Doktor Adıgüzel, asıl meselenin çok başka olduğunu savundu.

Adıgüzel, hastanedeki cihaz eksikliğini gündeme getirmesi ve konuyu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’e iletmesi üzerine Başhekimliğin mobbingine maruz kaldığını, hakkında başlatılan incelemenin altında bunun yattığını ileri sürdü.

ibrahim-faruk-adiguzel-doktor-inceleme.jpg

“YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY VAR MI” DEDİ, “CİHAZ EKSİK” DEDİM

Doktor 9 sayfalık ifadesinde “İddia edilen suçlamaların hiçbirini gerçekleştirmedim. İddialar gerçeği yansıtmadığı gibi sadece ve sadece tarafımı yıpratma, itibarsızlaştırma, geleceğimi olumsuz etkilemek için yapıldığı kanaatindeyim. Özel hayatım, ailem, sevdiklerim dahil çok şeyden feragat ederek işlerimi vicdani rahatlıkla en iyi şekilde yaptığımı ve yapmaya da devam edeceğimi ayrıca arz etmek isterim. Sürecin böyle olmasına ve böyle bir savunmayı yapmama iten sebep şahsım değildir. Sayın Prof. Dr. Ahmet Fırat Hocamın bu şekilde davranmasına esas olan cihaz eksikliği ve bu eksikliğin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Minder Beyin tedavisini üstlendiğim hasta ziyareti sonrası ‘bir sıkıntımız olup olmadığını, yapabileceği bir şey var ise söylememizi’ istemesi sonrasında var olan sıkıntılar adeta intikam alma çabasını çağrıştıracak şekilde katlanarak önümüze çıkarılmaktadır” dedi.

“O CİHAZ HALEN TEMİN EDİLMEDİ”

Adıgüzel, bölümde bulunmadığı ve aylardır talep etmesine rağmen alınmadığını ileri sürdüğü cihazla ilgili şu iddialarda bulundu: “İnatla ve hastaların sağlığı hiçe sayılarak plastik cerrahi bölümünde 12 tane olan dermaton cihazından bizim anabilim dalımızın ihtiyacı için hala temin edilmemiş ve bundan dolayı defalarca ameliyatlar zamanında yapılamamıştır. Bazı hastalar açık yaralarıyla iki üç defa ameliyathaneden çıkarılarak ameliyatları defalarca ertelenmek zorunda kalınmış, ağır mağduriyetler ortaya çıkmıştır.”

doktor-ibrahim-faruk-adiguzel.jpg

ODASINDAN KOVDU, KAYIT İDDİASI ASILSIZ

Doktor Adıgüzel, “Ortopedi ve Nöroloji Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Fırat’ın üzerine yürüme” olayını ise şöyle anlattı: “Araştırma yapmak ve bilim dünyasına alanımla ilgili bilimsel veriler ortaya koymak için araştırmaya başlamadan önce etik kurul raporu gereken bir dosyam Sayın Prof. Dr. Ahmet Fırat’ın talepleri doğrultusunda düzenleme de yapıldığı halde yaklaşık dört ay bekletilmiş, bu arada Sayın Hocamın kendi grubundan benzer başka bir çalışma ile ilgili süreç hızla devreye alınarak bitirilmiş, bizim yapacağımız çalışma anlamsız hale gelmiştir. 28 Eylül 2023 tarihinde imza için Sayın Prof. Dr. Ahmet Fırat’a sunulan yeni etik kurul dosyam da on gün boyunca bekletilmiştir. Bir önceki dosyamın akıbetine uğrayacağı endişesiyle on gün sonra randevu alarak makamına gittiğimde dosyayla ilgili hiçbir gerekçe belirtilmeden dosyamın etik kurula sevki reddedilmiştir. Bu konuda yapacağım açıklama ve kendimi ifade etme çabam Prof. Dr. Ahmet Fırat tarafından reddedilmiş ve odasından kovulmamla neticelenmiştir.” Doktor Adıgüzel, bu esnada cep telefonu ile kayıt yaptığı iddialarını yalanladı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.